Şehitkamil Belediyesi Kurtuluşu Özel Gösteriyle Anlatacak

Şehitkamil Belediyesi Kurtuluşu Özel Gösteriyle Anlatacak
Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde sahneleyeceği ‘Kurtuluş Düğünü’ adlı gösterisi ile tüm izleyenlere keyifli anlar yaşatmayı hedefliyor. 100’ü aşkın gönüllü o

- Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde sahneleyeceği ‘Kurtuluş Düğünü’ adlı gösterisi ile tüm izleyenlere keyifli anlar yaşatmayı hedefliyor. 100’ü aşkın gönüllü oyuncunun sahnede kurtuluşu ve kurtuluşun ardından yaşanan sevinci halk oyunlarıyla, türkülerle ve Gaziantep’e özgü çeşitli oyun ve figürler anlatacağı özel gösteri 23 Aralık 2014 Salı günü saat 20.00’da, Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde sahnelenecek.

100’Ü AŞKIN GÖNÜLLÜ KURTULUŞ DÜĞÜNÜNDE SAHNE ALACAK

Şehitkamil Belediyesi Halk oyunları Topluluğu üyesi 100’ü aşkın gönüllü oyuncu 23 Aralık 2014 Salı günü saat 20.00’da Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde sahnelenecek olan Kurtuluş Düğünü adlı özel gösteride görev yapacak. İçlerinde birçok farklı meslek grubuna bağlı 100’ün üzerinde gönüllünün performansıyla sahnelenecek olan ‘Kurtuluş Düğünü’ gösterisi için hummalı bir çalışma içerisinde olan gönüllü oyuncular adına tüm Gazianteplileri gösteriye davet eden Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu Antrenörü Sait Koca, tüm topluluk üyeleriyle birlikte böyle bir projenin içinde olmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti. Koca, “Topluluk üyelerimizle birlikte sahneleyeceğimiz bu özel gösteride Şehitkamil’in, Şahinbey’in ve Karayılan’ın kahramanlıklarını temsili olarak canlandıracağız. Kurtuluş savaşında Gaziantepli kadınların günlük yaşamının anlatacağız, yine gösteri esnasında Gaziantep yöresine ait halk oyunları, kahramanlık türküleri ve ninnilerle gösteriye renk katacağız. Bu özel gösterimiz içerisinde davul, ritim Showlarda yer alacak. Ben tüm gönüllü oyuncularımız adına tüm hemşerilerimizi bu özel gösteriye davet ediyorum” dedi.

ŞEHİTKAMİL ÖNCE HÜZNÜ SONRA DÜĞÜNÜ ANLATACAK

Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu üyelerini halk oyunlarıyla, kahramanlık şiirleri ve türküleriyle, savaşı ve savaş esnasındaki günlük yaşam anlatan orijinal görsellerle kurgulayarak sahnelediği Kurtuluş Düğünü adlı özel gösteri, topluluk üyeleri tarafından Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıl dönümünde de yeni oyun ve kurgularla sahnelenecek. Gösterinin başlarında izleyenleri hüzünlü ve duygusal anlar yaşatacak olan bu özel gösterinin sonunda kurtuluşu ve bağımsızlığı anlatan düğün bölümünde türküler, halaylar, davul ve ritim gösterileriyle izleyenlere keyifli ve mutlu anlar yaşatacak. 23 Aralık 2014 Salı günü saat 20.00’da Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde sahnelenecek olan Kurtuluş Düğününe tüm Gaziantepliler davetlidir.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ KURTULUŞU ÖZEL GÖSTERİYLE ANLATACAK

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.