Şehitler İçin AK Camiinde Mevlit Okundu

Şehitler İçin AK Camiinde Mevlit Okundu
Kahramanmaraş Onikişubat Müftülüğü tarafından 15 Temmuz’da düzenlenen darbe girişimine karşı durdukları için şehit edilen kamu personeli ve sivil vatandaşlarımız için Tekir Mahallesi Merkez Camiinde yatsı namazından sonra Kur’an ve mevlit okutuldu.

Kahramanmaraş Onikişubat Müftülüğü tarafından 15 Temmuz’da düzenlenen darbe girişimine karşı durdukları için şehit edilen kamu personeli ve sivil vatandaşlarımız için Tekir Mahallesi Merkez Camiinde yatsı namazından sonra Kur’an ve mevlit okutuldu. Onikişubat Müftüsü Abdullah Demir’in duası başta bayanlar olmak üzere mahalle halkını duygulandırdı.

Diyanet İşleri Başkanlığın tarafından 15 Temmuz’da yaşanan olaylarda vefat eden şehitlerimiz için yurt genelinde hatimler okunması, namaz öncesi ise camilerde Kur’an-ı Kerim okunup dualar edilmesine devam ediliyor. Bu kapsamda, Kahramanmaraş Kayseri yolu üzerinde doğa güzelliğiyle bilinen Tekir Mahallesi Cami görevlileri çok anlamlı bir programa imza attılar. Yaklaşık 2 bin kişi katıldığı Kur’an ve hatim Programı Tekir Mahallesi çamlıca Camii İmam hatibi Abdurrahman Kuş’un okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı.

Onikişubat Müftüsü Abdullah Demir Program başlamadan önce Cemaate yaptığı konuşmasında zor bir dönemden geçildiğini belirterek artık bir araya gelme zamanı dedi. Müftü Demir Türk Milletinin Yüreklerinin toplu vurduğunu onu da topların ve tankların hatta uçakların sindiremediğini ve de sindiremeyeceğini söyledi. Müftü Abdullah Demir konuşmasında; “Türkiye yeniden doğdu. Ülkemiz bir Çanakkale de birde 15 Temmuzda doğdu. Doğum her zaman sancılıdır. Birileri bedel ödedi. Kur’an okuyacağımız ve duada bulunacağımız bu büyük Kahramanlar bizim için bedel ödediler, canlarını verdiler. Gönüllerdeki iman sayesinde kurtulduk. Tankların karşısına imanla çıktı bu millet. Uçağın altında mermilerin altına Allah Allah diyerek imanla çıktılar ve bu Ülkeyi namerde teslim etmediler.”

 Mevlid-i şerif bahirleri, programın yapıldığı Tekir Mahallesi Merkez Darendeliler AK Cami İmam hatibi Bayram Kuş, Tekir Cami İmam hatibi Sıddık Arslan, Muratlar Cami İmam hatibi Mevlüt Kazan, Kuşoğlu Cami İmam hatibi Mustafa Topal, Döngel Mahallesi Cami İmam hatibi Mevlüy Ay, Çevrepınar camii İmam hatibi Muhammede Emin Öztürk,  Kurucuova Karagöz Cami İmam hatibi Kazım Kaba, Hacıveliler Cami İmam hatibi Ahmet Duman tarafından okundu. Program şehitlerimiz için okunan  hatimlerin Onikişubat Müftüsü Abdullah Demir’in şehitlerimizi rahmet ve minnetle anan, birlik ve beraberlik yüklü duası ile son buldu.

Müftü Demir duasında; “Allah’ım! Bizleri ayrılıklardan, fitne ve fesattan uzaklaştır. Maddi ve manevi güçlerimizi birleştir. Aramızdaki dayanışmayı güçlendir. İstiklal ve istikbalimize pranga vurmaya çalışan dâhili ve harici düşmanlara karşı bizi mansur ve muzaffer eyle Allah’ım!

Allah’ım! Gencecik bedenlerini vatanlarına siper eden, canlarını din-ü devlet, mülk-ü millet uğrunda feda eden, istiklal ve istikbalimiz uğrunda ruhunu sana armağan eden şehitlerimizin hüznü ile sana yalvarıyoruz. Ellerimizi boş çevirme Allah'ım. Vatan için, millet için, barış için, huzur için, din için, mukaddesat için, hürriyetimiz ve geleceğimiz için can veren bütün şehitlerimizi rahmetinle kucakla Allah'ım. Gelen acı haberlerle yürekleri dağlanan annelere, babalara, eşlere, evlatlara sabr-ı cemil ihsan eyle Allah'ım.

Terör şebekelerinin milletimizin arasına sokmak istediği fitneden, her türlü şerden, fesattan kardeşlik hukukunu çiğnemekten hepimizi milletçe muhafaza eyle Allah'ım. Bütün acılara rağmen milletimizin hiçbir ferdini haktan, hukuktan, adaletten, merhametten bir an bile olsa ayırma Allah'ım. Dilleri, ırkları, renkleri ne olursa olsun; bütün mazlumların, mağdurların umut bağladığı cennet vatanımızı her türlü sıkıntıdan, kederden bertaraf eyle Allah’ım! İstiklal ve istikbalimiz uğrunda can veren şehitlerimizi senin engin rahmetine tevdi ediyoruz, rahmetinle muamele eyle Allah’ım! Annelerine babalarına, eş ve çocuklarına, kardeşlerine ve bütün milletimize sabrı cemil ihsan eyle Allah’ım. Gazilerimize acil şifalar lutf u ihsan eyle Allah’ım!”

Program sonunda Mahalle halkına dondurma ikramında bulunuldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.