Şehitlerin kanı yerde kalmadı

Şehitlerin kanı yerde kalmadı
Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki operasyonda, şehit edilen Uzman Çavuş Emrah Temiz ve Astsubay Şükrü Ceylan'ın katilleri olduğu belirlenen 4 terörist güvenlik...

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki operasyonda, şehit edilen Uzman Çavuş Emrah Temiz ve Astsubay Şükrü Ceylan'ın katilleri olduğu belirlenen 4 terörist güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülürken, 2 terörist de yakalandı.

Diyarbakır Valiliği, Lice ilçesindeki operasyona ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 7'nci Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde zırhlı araçlar desteğinde icra edilen, askeri birlikler, jandarma, emniyet ve geçici köy korucularından oluşan güvenlik kuvvetlerinin katılımıyla 23 Haziran'da başlayan "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu'nun devam ettiği belirtildi. Bu çerçevede, 30 Haziran'da Yalaza köyü kırsalında teröristler ile sıcak temas yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, "Arazide sıkıştırılan 2 bölücü terör örgütü mensubu ölü olmak üzere toplam 4 bölücü terör örgütü mensubu silah ve teçhizatları ile birlikte güvenlik güçleri tarafından ele geçirilmiştir. Ayrıca BTÖ mensuplarının kaçmalarını sağlamak üzere bölgeye gelen ve ormanlık alanı ateşe veren 32 bölücü terör örgüt işbirlikçisi hakkında yasal işlem başlatılmıştır" denildi.

Aynı gün Yalaza köyüne çok yakın mesafede bulunan ve aynı grupta olduğu değerlendirilen, Çağdaş köyü bölgesinde güvenlik güçlerine taciz ateşi açan 2 teröristin de etkisiz hale getirildiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yalaza köyü bölgesinde etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensupları üzerinden ve yakın bölgeden, bölücü terör örgütü mensupları ile birlikte, 2 adet M-16 piyade tüfeği, 3 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet tabanca, 362 adet muhtelif fişek, 2 adet telsiz, 18 adet muhtelif şarjör, 2 adet pil grubu (muhtemelen EYP düzeneği için hazırlanmış), 1 adet dürbün, 4 adet el bombası, çok sayıda örgütsel doküman, hava görüntülerini engellemek amacıyla kullanılan şemsiye, yaşam ve giyim malzemeleri ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile ele geçirilen BTÖ mensupları ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmış olup, ele geçirilen malzemelere el konulmuştur. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir."

Öte yandan, etkisiz hale getirilen teröristlerin, ilçedeki operasyonda şehit edilen Uzman Çavuş Emrah Temiz ve Astsubay Şükrü Ceylan'ın katilleri olduğu öğrenildi.

Şehitlerin kanı yerde kalmadı

Şehitlerin kanı yerde kalmadı

Şehitlerin kanı yerde kalmadı

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.