Sekmen: "Bu Gece Gazze İçin De Dua Edelim"

Sekmen: Bu Gece Gazze İçin De Dua Edelim
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kadir Gecesi nedeniyle yayımladığı mesajında müminlerin, İsrail'in insanlık dışı katliamına maruz kalan Gazze için de Yüce Allah'a dua etmesi gerektiğini söyledi.

- Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kadir Gecesi nedeniyle yayımladığı mesajında müminlerin, İsrail'in insanlık dışı katliamına maruz kalan Gazze için de Yüce Allah'a dua etmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Sekmen, mesajında Kadir Gecesi'nin önemine dikkati çekti. Sekmen, şöyle dedi: "Bilindiği gibi yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim, ilâhî kudretin ve rahmetin çokça tecelli ettiği müstesna bir gece olan Kadir Gecesi'nde indirilmeye başlandı. Allah’ın sonsuz rahmeti, merhameti ve mağfiretinin, tüm alemleri kuşattığı bu gece, işte bu nedenden dolayıdır ki, bin aydan daha hayırlıdır. Bu mukaddes gecenin manevi feyz ve hazzından yararlanmak için Yüce Allah'a yalvarmalı ve içimizi bu mübarek gecenin nurlu kandiliyle aydınlatmamız gerekir. Allah’ın rahmeti ve bereketinin yeryüzüne tecelli edeceği bu gecede, ülkemizin birliği, bütünlüğü, milletimizin refahı ve mutluluğu için dua edelim."

İslam dünyası için ortak dua: Gazze

Başkan Sekmen, Kadir Gecesi'nde Müslüman kanı döken zalimlerin yok olması ve mazlum milletlerin refahı için dua edilmesi gerektiğini de kaydetti. Sekmen, şöyle devam etti:

"Tüm İslam dünyası olarak, İsrail'in insanlık dışı vahşet ve katliamı altında şahadet şerbetini içen şehitlere, öksüz ve yetim kalan çocuklara, ailelerini kaybeden kardeşlerimize dua edelim. Bu gece Gazze için de dua edelim. İnsanlara zulmeden İslam düşmanı katliamcıların, Müslüman kanı akıtan savaş taraftarı diktatörlerin yok olması için de Yüce Allah'a dua edelim." Başkan Sekmen, Erzurumlular'ın Kadir Gecesi'ni tebrik ederek, "Bu duygular içerisinde bütün hemşerilerimin de mübarek Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, Erzurum’umuz, ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.