Sektörün Devi Reka Ayçiçeği Alımlarına Başladı

Sektörün Devi Reka Ayçiçeği Alımlarına Başladı
Türkiye’nin en büyük ham yağ üretimi ve rafineri fabrikası olan Reka Bitkisel Yağlar San. ve Tic. A.Ş, ayçiçeği alımlarına hızlı başladı.

- Türkiye’nin en büyük ham yağ üretimi ve rafineri fabrikası olan Reka Bitkisel Yağlar San. ve Tic. A.Ş, ayçiçeği alımlarına hızlı başladı.

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde faaliyet gösteren REKA Yağ Sanayi’nin Bölge Koordinatörü Serkan Şen, ayçiçeği alımlarına başladıklarını belirterek, "Öncelikle erkenci olan Pınarhisar, Ahmetbey, Çorlu gibi yerlerden ayçiçek ürünü aldık. Bu sene ekimlerdeki zaman aralığından dolayı ürünün hasadı Ekim ayı ortasına kadar devam edecek. Önümüzdeki günlerde Muratlı’da da ürün çıkması ile alımlar yapılacak. Ödemelerimiz günlük ve peşin yapılıyor" dedi.

Şen, ayçiçeği alım fiyatlarının REKA'nın kanola alımında uyguladığı gibi piyasanın üstünde uygulanacağını da ifade etti. Ayrıca, Türkiye’de malı üreticiden alıp işleyerek rafine eden ilk entegre tesis olan REKA, bu yıl ülke genelinde üretilen kanolanın yüzde 50’sinin üzerinde alım gerçekleştirdiğini açıkladı.

Geçtiğimiz sezon yeni faaliyete girdikleri halde 100 bin tonun üzerinde yerli ayçiçek alımı yaptıklarını anlatan REKA Yağ Bölge Koordinatörü Serkan Şen, bu yıl ki hedeflerinin 150 bin tonun üzerinde olduğunu duyurdu.

7 gün 24 saat alım yapıldığını vurgulayan Şen, "Son teknoloji laboratuvarlarda analizler el değmeden ve tüm şeffaflığıyla yapılmaktadır. Bu sene verimlerin ve ayçiçek ürünlerindeki yağ oranlarının önceki yıla göre daha iyi olduğu gözlenmektedir" ifadelerini kullandı.

Ayçiçeği fiyatları hakkında 444 37 69 nolu telefonu arayarak güncel olarak bilgi alınabileceğini belirten Şen, ayçiçek sezonunun tüm çiftçilere bol kazançlar getirmesini temenni etti.

Diğer taraftan günlük bin 500 ton kırım, 800 m/ton rafine ve şişeleme kapasite ile faaliyet gösteren ve iş gücü, çiftçi ve esnafa, Muratlı ekonomisine büyük bir katma değer üreten REKA’da, Muratlı’da ikamet eden 78 kişi olmak üzere 185 personelin istihdam edildiği öğrenildi.

SEKTÖRÜN DEVİ REKA AYÇİÇEĞİ ALIMLARINA BAŞLADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.