Selahattin Demirtaş, Kadın Buluşmasına Katıldı

Selahattin Demirtaş, Kadın Buluşmasına Katıldı
Büyük Maçka Parkı’nda düzenlenen kadın buluşmasına katılan Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, “Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde de ben bir aday olarak katkı sunmaya çalışıyorum. Asıl mücadele kadınların mücadelesidir” dedi.

- Büyük Maçka Parkı’nda düzenlenen kadın buluşmasına katılan Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, “Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde de ben bir aday olarak katkı sunmaya çalışıyorum. Asıl mücadele kadınların mücadelesidir” dedi.

Selahattin Demirtaş, Büyük Maçka Parkı’nda düzenlenen kadın buluşmasına katıldı. Etkinlikte konuşan Demirtaş, seçim çalışmaları ve adaylık tartışmaları başladığından bu yana kendilerini en çok sevindiren konunun kadın haklarının, kadın özgürlük mücadelesinin ortaya çıkması olduğunu söyledi. Demirtaş, “Seçim kampanyamızın belki de seçim sonuçlandıktan sonra da akıllarda kalacak en etkili yönü budur. Bunu siz uzun yıllar mücadele ederek kazandınız. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde de ben bir aday olarak katkı sunmaya çalışıyorum. Asıl mücadele kadınların mücadelesidir” dedi.

“Biz, kadınların, annelerin meydanlarda direnişine tanıklık ettik, parlamentoda, belediyede, tarlada, atölyede, fabrikada, üniversitede, okulda direnişine tanıklık ettik” diyen Demirtaş, kadın mücadelesinin bugün geldiği noktanın asla küçümsenecek bir nokta olmadığını söyledi. Demirtaş, “Bugün bütün Ortadoğu coğrafyasında kadının isminin cisminin anılmadığı, kadının 2014 yılı itibariyle kimlik olarak yok edilmeye çalışıldığı bir dönemde sizler çok önemli bir mesafe kat ettiniz” diye konuştu.

Demirtaş, “Bizler AK Parti’ye oy veren kadınlar, MHP’ye, CHP’ye oy veren kadınlar veya erkekler düşmandır veya karşı cephemizde yer alıyorlar gibi düşünürsek en büyük hataya düşeriz. İşte bu cumhurbaşkanlığı seçimi vesilesiyle bu politikaların sorgulanmasını istedik” dedi.

Demirtaş, “Bir cumhurbaşkanı seçmekle bütün ülkenin kaderini, gidişatını değiştireceğiz iddiasında değiliz. Elbette ki benim adaylığım bütün bu sorunların çözüleceği gündür, seçilmem sorunların çözüleceği gündür anlamına gelmiyor. Bütün bu sorunları hep birlikte, aynı anda, yan yana durarak çözme iradesini göstermek bizim tarihimizde kolay kolay başaramadığımız bir zaferdir” diye konuştu.

Diğer adayların kendilerini bir lütufmuş gibi gösterdiklerini iddia eden Demirtaş, “Sizler için, halklar için bir lütuf olmadığımın farkındayım. Onlar kendilerini lütuf olarak görsünler. Biz, bize emanet edilen bütün bu değerleri titizlikle nasıl koruyabiliriz, nasıl büyütebiliriz ve geleceğe nasıl taşıyabiliriz, bu kaygı dışında asla hiçbir kaygı duymayacağız. Bu çünkü bizim kazanmamız için en güçlü motivasyondur. Arkamızda hiçbir zaman devlet gücü olmadı, şimdi de olmayacak. Biz bir lider çıksın da bizi kurtarsın diye bir arada değiliz, ben de o kişi değilim. Tek bir liderin, bir başkanın, bir cumhurbaşkanının, bir başbakanın, tek bir erkeğin bizi kurtaracağı heyecanı değil bizdeki heyecan. Bir arada kendi özgür geleceğimizi biz bir arada kurabiliriz. Buna inandığımız için bir aradayız ve ben bu mesajı taşıyan kişiyim, ötesi değil, fazlası değil” dedi.

Seçim zamanı mührün doğru kullanılması gerektiğine dikkat çeken Demirtaş, “Sadece 10 saniyenizi alacak. Mührü elinize alıp, pusulaya götürüp basmanız sadece 10 saniye sürecek. O 10 saniye içinde mührü doğru yere vurmuşsanız sizin olmasa bile sizlerin kızlarınızın, torunlarınızın geleceği özgür olacak” şeklinde konuştu.

Açıklamalarının ardından soruları değerlendiren Demirtaş, ‘Oyumu kullanmak için Paris’ten geldim. Çünkü güvenip de orada oyumu kullanamadım. Parti olarak bu konuda bir çalışmanız olacak mı?’ şeklindeki soru üzerine, “Yurt dışı oylarla ilgili bazı ciddi kaygılarımız var. Yurt dışı konsolosluk ve elçiliklerde kullanılacak oylar orada açılıp, sayılmayacak. Torbalarla, çuvallarla Ankara’da bir kapalı spor salonuna kadar taşınacak. Yani 54 ülkeden oylar sayılmadan, Ankara’ya kadar taşınacak. Taşıma esnasında biz gözlemci bulundurmaya ısrar ediyoruz. Oyların çalınmaması için biz tedbirlerimizi alıyoruz. Oylar çalınabilir diye kullanmamazlık yapmayın, biz sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.