Selahattin Demirtaş’a ’Pop Star’ Benzetmesi

Selahattin Demirtaş’a ’Pop Star’ Benzetmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir televizyon programında saz çalan Selahattin Demirtaş’ı "Bir pop star çıkardılar. İyi saz çalıyormuş, sesi de güzelmiş hayırlı olsun. 6-7 Ekim’de insanları sokağa dökerek ölm...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir televizyon programında saz çalan Selahattin Demirtaş’ı "Bir pop star çıkardılar. İyi saz çalıyormuş, sesi de güzelmiş hayırlı olsun. 6-7 Ekim’de insanları sokağa dökerek ölmelerine neden olan bu değil mi?" diye eleştirdi.

Ankara’daki programının ardından Nevşehir’e geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada halka hitap etti. Türkiye’nin koalisyon hükümetleriyle hep geriye gittiğini anlatan ve istikrarın önemine vurgu yapan Erdoğan, "Türkiye’nin 40 yılı koalisyonlarla geçti ve heba oldu. 1983 yılından bu güne koalisyonlarla milli gelir arasındaki ilişkiye baktığımızda her şey kendiliğinden ortaya çıkıyor. 1983 yılında Özal tek başına iktidara geldiğinde bin 765 dolan kişi başına milli gelir. Ülkede koalisyon dönemi başladı ve 2002 yılına geldiğinde 3 bin 500 dolara düştü milli gelir. Koalisyonla geçen 10 yılda geriye gidiş var. 12 yıllık başbakanlık dönemimde kişi başına milli geliri 10 bin 500 dolara çıkardık. Yani tam 3 katlık artış oldu. Bu zenginliği istikrar ve güven ortamı sayesinde kazandırdık. 25 banka batırdı bizden öncekiler. Zarar 40 milyar dolardı. Kimlerin iktidarda olduğunu biliyorsunuz. Öyle lafla milliyetçilik olmaz. Milliyetçilik ülkeye hizmetle olur. Milli bankamız Merkez Bankasının kasasında 27.5 dolar vardı şimdi 122 milyar dolar var. Milliyetçilik kuru milliyetçilik olmaz. Kayası doldurmakla olur. Yaptığımız yatırımlarla Türkiye’yi sıçrattık" diye konuştu.

"ADAM OLUN ADAM"

Doğan Medya Grubuna eleştirilerini Nevşehir’de de sürdüren Erdoğan, “Ne dediler, ‘muhtar bile olamaz’. Milletim beni başbakan, cumhurbaşkanı yapınca bu defa da Menderes’in akıbetiyle, yüzde 52 ile seçilmiş cumhurbaşkanına idam başlığı attılar, üstüne de benim resmimi koydular. Kurnazlık yapıyorlar, ‘yapmadık’ diyorlar. Dürüst olun dürüst, adam olun adam. O paralarınız sizi hiçbir zaman o büyük hesap gününde o hesaptan kurtarmayacak. Orada hesaplar şaşmaz. Orada rüşvet geçmez. Yolsuzluk yok, orada terazi çok dürüst tartar” dedi.

DEMİRTAŞ’A "POP STAR" BENZETMESİ

Yeni Türkiye, yeni anayasa ve başkanlık sistemine karşı olanların ittifak kurduğunu anlatan Cumhurbaşkanı, "Aslında bu ittifak en başından beri var, ama ilk defa bu kadar genişledi. Bu kadar belirli oldu. Bölücü örgütle paralel örgüt birlikte oldu. Siyaset mühendisliği ana muhalefetin zaten genlerinde var, milliyetçi parti de bu ittifakta yerini aldı. Bölücü örgütün desteklediği parti liderini de prensi tayin etti. Hep birlikte çalışıyorlar. Biz Türkiye’nin kazanımlarını korumak için meydanlara çıkınca ‘Cumhurbaşkanı meydanlara çıktı’ diyorlar. Türkiye’nin kazanımlarının heba edilmesine müsaade edemeyiz ki. Benim bunu vatandaşıma anlatmam lazım. Bakıyorsunuz CHP müracaat ediyor, MHP müracaat ediyor, terör örgütünün temsilcisi o da müracaat ediyor YSK’ya. Hepsi reddedildi. Susturamazsınız, bu meydanlardan geldik, bu meydanlardan Allah’ın izniyle çıkmayacağız. Benim tarafım var ve o da millet. Benim de herhalde gönlümde bir aslan yatıyor. Bu sözlerimi ifade etmekten kimse beni alı koyamaz. Şimdi bu paralelciler, ne yaptıklarını görüyorsunuz. Yeni Türkiye’nin inşası için düşündüklerimi milletim ile paylaşacağım. Böyle olunca bunlar ittifaka girdiler. Bu ittifak en başından beri vardı ilk defa bu kadar kendini belli etti. Bölücü örgüt ile paralel örgüt bir oldu. Newyork Times gazetesini de yanlarına aldılar. Hep birlikte çalışıyorlar. Bir popstar çıkardılar. İyi saz çalıyormuş öyle diyorlar. 6-8 Ekim olaylarında milleti sokağa döken bu değil miydi? Bir yandan da milleti tehdit etmekten geri durmuyorlar. Terör örgütünün desteklediği parti barajı aşamazsa gerginlik çıkarmış. Bunu nasıl söylersin. Bu ülkenin güvenlik güçlerini tepeden tırnağa nasıl yok sayarsın. Kimlerin nerelerde bir araya geldiğini görüyor musunuz?" ifadelerini kullandı.

"NEDEN MEKKE’YE MEDİNE’YE GİTMEDİN"

Fethullah Gülen’i de hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "99’da kaçan niye Pensilvanya’ya gitti. Sen vaiz değimliydin? Hoca değil miydin? Mekke’ye, Medine’ye gitseydin ya? Şimdi de bunların imamları kaçıyor. İmam mihrabı terk eder mi? Hukuk içinde ne gerekiyorsa bunlara onu yapacağız" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.