Selçuklu Müzesi'ne Gurbetçi İlgisi

Selçuklu Müzesine Gurbetçi İlgisi
Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür varlıklarımız arasına katılan Selçuklu Müzesi gurbetçi vatandaşlardan da büyük ilgi görüyor. Müzeyi gezen gurbetçiler, Avrupa'da böyle müze olmadığına dikkat çekti.

- Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür varlıklarımız arasına katılan Selçuklu Müzesi gurbetçi vatandaşlardan da büyük ilgi görüyor. Müzeyi gezen gurbetçiler, Avrupa'da böyle müze olmadığına dikkat çekti.

Selçuklu medeniyeti üzerine dünyada kurulan ilk ve tek müze olan Selçuklu Müzesi, açıldığı ilk günden bu yana büyük ilgi görüyor. Selçuklu dönemine ait tarihi eserler ve birbirinden ilginç dijital uygulamaların yer aldığı Selçuklu Müzesi, yaz döneminde Kayseri'ye gelen gurbetçilerin de ilgi odağı haline geldi.

Almanya'da yaşayan gurbetçilerden Ahmet Türkmen, her geldiğinde 5-6 ay Türkiye'de kaldığını belirterek, "Kayseri'nin güzel yerlerini gezmeyi çok seven bir insanım. Hatta ülkemizin her tarafını gezerim. Almanya ile Türkiye'nin müzelerini karşılaştırdığımda Selçuklu Müzesi şahane olmuş. Teknik yönü belki dünyada hiç yok. Tek kelime ile mükemmel bir müze. Almanya'nın meşhur müzesi Neanderthal Müzesini de gezdim. Orası da çok güzel ama buraya kesinlikle uymaz" dedi.

Yurt dışından tatile gelen Rüstem Türkmen, Mehmet Duyar ve Belgizar Kılıç da müzenin çok görkemli olduğunu belirterek, gittikleri ülkelerde Selçuklu Müzesi'ni anlatacaklarını belirttiler.

Selçuklu Müzesi, pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü 09.00-19.00 saatleri arasında gezilebiliyor.

SELÇUKLU MÜZESİ'NE GURBETÇİ İLGİSİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.