Selçuklu’da Karla Mücadele Çalışmaları

Selçuklu’da Karla Mücadele Çalışmaları
Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, kar yağışının başlamasıyla birlikte çalışmalarına başladı. İlçe merkezi ile yeni bağlanan köy ve beldelerde yol açma çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için

- Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, kar yağışının başlamasıyla birlikte çalışmalarına başladı. İlçe merkezi ile yeni bağlanan köy ve beldelerde yol açma çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için çalışıyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe genelinde yürütülen yol açma çalışmalarını yerinde inceledi. Selçuklu’ da karla mücadeleye gece gündüz demeden devam ettiklerini belirten Başkan Altay ,”İlimiz yoğun bir kar yağışının etkisinde. Ekiplerimiz gün boyu çalışmaya devam ettiler. Akşam vardiyasında da yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Amacımız halkımızın herhangi bir kazaya uğramadan ulaşımını sağlayabilmek. Selçuklu Belediyesi olarak 52 araç ve 400’ e yakın personelle gece gündüz demeden Selçuklu’da karla mücadeleye devam ediyoruz” dedi.

Selçuklu Belediyesince yapılan açıklamada, yolların buzlanmasına karşı tuzlama çalışmasının yanı sıra solüsyon kullanıldığı da belirtilerek, “Solüsyon -30 derecede buzlanmayı önlerken, 5-6 gün boyunca etkisini gösteriyor. Kar yağışı ve buzlanmalar için 50 ton solüsyon ve 700 ton tuz alarak kötü hava koşullarına karşı tedbir alınmıştır” denildi.

Selçuklu Belediyesi’ne ait iş makineleri, solüsyon ve tuzlama araçları 24 saat boyunca yolları trafiğe açık tutmak için çalışıyor. İlçe merkezi ile yeni bağlanan köy ve beldelerde yol açma çalışmalarını aralıksız sürerken, Selçuklu Belediyesi’ne bağlı ekipler İstanbul Yolu’nu trafiğe açabilmek için çalışan Karayolları Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerine takviye destekte bulunuyor.

SELÇUKLU’DA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.