Selçuk’ta İzban İçin Kazma Vuruldu

Selçuk’ta İzban İçin Kazma Vuruldu
İzmir’in Selçuk ilçesine uzaması projelendirilen ve şantiyesi kurulan İZBAN hattı için ilk kazma vuruldu.Selçuk ilçesinde, merakla beklenen ve şantiyesi kurulan İZBAN hattı için ilk kazma geçtiğimiz g...

İzmir’in Selçuk ilçesine uzaması projelendirilen ve şantiyesi kurulan İZBAN hattı için ilk kazma vuruldu.

Selçuk ilçesinde, merakla beklenen ve şantiyesi kurulan İZBAN hattı için ilk kazma geçtiğimiz günlerde vuruldu. İZBAN hattı 26 kilometreden oluşurken, projede yer alan istasyon sayısı da üçe çıktı. Yüklenici firma ise bölgede hızlı bir şekilde çalışmalarına başladı. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, çalışmaların 540 günde tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Torbalı-Selçuk arasındaki diğer çalışmaların eş zamanlı olarak başka bir firma tarafından yapılacağını, tüm bu çalışmaların yaklaşık iki yılda tamamlanmasının öngörüldüğünü kaydeden Bakıcı, İZBAN’ın Selçuk’a gelmesiyle ilçenin turizm, tarım ve kültür açısından ivme kazanacağına dikkat çekti. Selçuk’a daha hızlı ve kolay ulaşım ağıyla İzmirli vatandaşların daha sık ve daha çabuk gidip geleceğini ifade eden Bakıcı, “Selçuk bu son derece önemli çalışmalarla birlikte bir destinasyon alanı olacaktır. Aliağa’daki, Foça’daki, Menemendeki, Karşıyaka’daki, Bayraklıdaki, merkezdeki vatandaşlarımız doğrudan Selçuk’a gelebilecek, dolayısıyla Selçuklu vatandaşlarımız da aynı bölgelere hızlı ve kolay ulaşım sağlayabilecek. Selçuk’ta, İZBAN kolaylığı ile Ören yerleri gezme oranı artacak. Vatandaşlarımız, öğrencilerimiz ören yerlerine, Saint John’a, Efes’e, Meryem Ana Evi’ne, Şirince mahallemize daha fazla gelecektir. Bu çalışma tamamlandığında iç turizmde çok önemli bir hareketlenme bekliyoruz” diye konuştu.

İZMİR’İN SELÇUK İLÇESİNE UZAMASI PROJELENDİRİLEN VE ŞANTİYESİ KURULAN İZBAN HATTI İÇİN İLK KAZMA VURULDU.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.