Selçuk’ta ’Yuvasız Kuş Kalmasın’ Projesine Destek

Selçuk’ta ’Yuvasız Kuş Kalmasın’ Projesine Destek
THK Üniversitesi İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu örnek bir projeye imza attı. İlçe merkezindeki ağaçlara kuş yuvalarının yerleştirildiği çalışmayı yakından gören Başk...

THK Üniversitesi İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu örnek bir projeye imza attı. İlçe merkezindeki ağaçlara kuş yuvalarının yerleştirildiği çalışmayı yakından gören Başkan Bakıcı; “Selçuk, tüm canlıların huzur içerisinde, özgürce yaşadığı bir mekan olacaktır” dedi.

THK Üniversitesi Ulaştırma Fakültesi ve İzmir Havacılık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden Ayşegül Köroğlu ve Mehmet Arslantürk’ün hazırladığı Yuvasız Kuş Kalmasın projesi kapsamında ilçe merkezindeki ağaçlara kuş yuvaları yerleştirildi. Selçuk Belediyesinin katkıları ve Ege Üniversitesinin desteği ile ortak bir çalışmayla gerçekleştirilen bu projeye gönülden destek verdiklerini kaydeden Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Sıtkı, yapılan çalışmada yuvayı benimseyen kuşların yavrularını koruduğunu söyledi. Özellikle orman bölgelerinde oluşan çam kese böceklerinin ormanı kuruttuğunu ve yangına da sebebiyet verdiğini hatırlatan Sıtkı, bu nedenle yapılan bu yuvalar ile ormanlık alanlardaki kuşların korunması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Doğa ve hayvanseverliğe örnek oluyoruz

Selçuk’un doğası ve kültürel değerlerinin önemine dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Selçuk’ta doğanın ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle canlıların korunması ve yaşamlarını devam ettirmesini önemsiyoruz. Dolayısıyla doğa içerisinde bu renkliliğin devamı açısından bu projeyi belediye olarak destekliyoruz” dedi.

Başkan Bakıcı; projeye destek veren THK Üniversitesi İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi Dekanvekili ve İzmir Havacılık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Gönen ile Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Sıtkı’ya katkılarından dolayı teşekkür etti. Burada tam bir doğaseverlik, hayvanseverlik örneğini gördüklerini anlatan Başkan Bakıcı; "Selçuk’a ve bize yakışan da budur. Örnek olmayı da çok farklı kesimlerle birlikte yaptığımız projelerle, söylemlerimizle hayata geçireceğiz. Dolayısıyla bu proje bunların örneklerinden bir tanesidir” diye konuştu.

Sokak hayvanları susuz kalmayacak

Benzer bir projenin daha olduğunu kaydeden Başkan Bakıcı; şunları söyledi: “Sokak hayvanlarına yönelik yapılacak çalışmayla hayvanları yazın güneşten koruyacak ve susuzluğunu giderecek bir projemiz var. Hayvanların su içimi ve beslenmesine yönelik cihazların parklarımızdaki değişik noktalara yerleştirilerek, sokak hayvanlarının susuz ve yemsiz kalmamasını sağlayacağız. Bu şekilde doğaseverlerimizi ve hayvan severliğimizi ortaya koyacağız. Selçuk tüm canlıların huzur içerisinde, özgürce yaşadığı bir mekan olacak.”

Selçuk halkı işin içinde olacak

THK Üniversitesi olarak sosyal sorumluluk projelerine destek verdiklerini ifade eden THK Üniversitesi İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi Dekanvekili ve İzmir Havacılık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. İbrahim Gönen, “Öğrencilerimiz Selçuk halkını işin içine katacak projeler üretiyor. Ayrıca, yine öğrencilerimiz Selçuk için faydalı şeyler yapmak ve kendi kişisel gelişimlerine katkı sunmak adına böyle bir proje çalışması içerisinde. Bu projelerin devamı için Selçuk Belediyesi ile işbirliği içerisinde olmamızı temenni ediyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.