Selendi’de Chp’li Üyeler Seçimini Yaptı

Selendi’de Chp’li Üyeler Seçimini Yaptı
Manisa’nın Selendi ilçesindeki CHP’li üyeler, ön seçimle milletvekilli adaylarını belirlemek amacıyla sandık başına gitti. Yüzde 80 katılımın olduğu ön seçimde Selendili üyeler mevcut milletvekillerin...

Manisa’nın Selendi ilçesindeki CHP’li üyeler, ön seçimle milletvekilli adaylarını belirlemek amacıyla sandık başına gitti. Yüzde 80 katılımın olduğu ön seçimde Selendili üyeler mevcut milletvekillerinden Özgür Özel’i birinci yaparken diğer vekiller Hasan Ören ve Sakine Öz ise son sıralarda yer aldı.

CHP’li üyelerin Selendi 3 Eylül Ortaokulunda Sabah saat 08.00’da başladığı oy verme işlemi saat 17.00’da sona erdi. 291 üyeden 233’ünün oy kullandığı ön seçimde 6 oy geçersiz sayıldı. 22 aday adayının yarıştığı ön seçimde adayların bilbordlarının süslediği okul bahçesinde partili üyeler yoğun ilgi gösterdi. Ön seçimde sandığın açılıp zarfların açılmasının ardından yapılan sayımda Mevcut Milletvekili Özgür Özel 221 oy alıp sandıktan ilk sırada çıktı. Diğer adaylar Mazlum Nurlu 200 oyla 2’inci, Saniye Ağgül 178 oy ile 3’üncü oldu. CHP’nin diğer mevcut milletvekilleri Hasan Ören 36 oy ile 14’üncü Sakine Öz de 26 oyla 16’ıncı sırada yer aldı.

Sakin bir ortamda yapılan ön seçimde oyunu kullanan İlçe Başkanı Adem Korkmaz yaptığı açıklamada, "Demokrasi şöleni ile yapılan ön seçimde Cumhuriyet Halk Partimizde Milletvekili adaylarımızı tek adamın iki dudağı ile değil, iki ayrıntı ile belirliyoruz. Partimizin en yüksek makamına sahip üyelerimiz ve onların özgür iradeleri ile belirliyoruz. Bu vekiller halka sırtını değil yüzünü dönecektir" dedi.

Halkın seçtiği milletvekili adaylarının 7 Haziran seçimlerinde halkın iktidarı olup sorunları çözeceğini kaydeden Korkmaz, "Onun için de bizler adaylarımızla birlikte gece gündüz çalışıp partimizi iktidar yapacağız. Seçimimiz ülkemiz, Manisa ve Selendi’miz için hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Selendili CHP üyelerinin oy verdiği adaylar ve aldıkları oylar şöyle: "Özgür Özel 221, Mazlum Nurlu 200, Saniye Ağgül 178, Zerrin Mastan 124, Abdullah Saka 98, Tur Yıldız Biçer 92, Kamber Oğur 86, Mustafa Başgülşen 85, İbrahim Derman 75, İsmail Fikirli 75, Hakan Tatar 43, Hayriye Hacet 41, Murat Bayramoğlu 37, Hasan Ören 36, Mehmet Yeşilyurt 27, Sakine Öz 26, Hasan Cahit Kaplan 18, Nurhan Gül 17, Mustafa Ali Çimen 13, Güngör Lalancı 8 ve Ferit Okçu 2."

ADEM KORKMAZ VE ÜYELER OY KULLANIMI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.