Selin Faturası Belli Oldu

Selin Faturası Belli Oldu
Kars’ın Sarıkamış ve Selim ilçelerinde 8 kişinin mahsur kaldığı, 31 işyerinin, çok sayıda ahır ve konutun zarar gördüğü sel baskınından sonra bölgede AFAD ekiplerinin yaptığı hasar tespit çalışmaları...

Kars’ın Sarıkamış ve Selim ilçelerinde 8 kişinin mahsur kaldığı, 31 işyerinin, çok sayıda ahır ve konutun zarar gördüğü sel baskınından sonra bölgede AFAD ekiplerinin yaptığı hasar tespit çalışmaları sona erdi.

Kars’ın Sarıkamış ve Selim ilçelerinde etkili olan sağanak yağmurun ardından meydana gelen sel ve su baskınları sonrasında AFAD ekiplerince hasar tespit çalışmalarına başlandı. AFAD ekiplerinin yaptığı hasar tespit çalışmalarında Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyünde 31 işyeri, 2 konut, 1 samanlık, 1 ahır, 6 depo, 1 cami deposu, 4 arabada, Yağbasan köyünde 1 konut ve 1 ahır, Yayıklı köyünde 2 konut ve 1 ahırın hasar gördüğü belirlendi. Selim ilçesinde ise Bölükbaşı köyünde 2 konut, 1 ahır, 2 samanlık, 1 değirmen, Yukarı Damlapınar köyünde 1 köprü, Aşağı Damlapınar köyünde 1 konut, 1 ahır, 3 samanlık, 1 ambar, Gelinalan köyünde ise 1 konutta hasar olduğu tespit edildi. AFAD bölgede 3 araç ve 15 personelle görev yaparken, İl Özel İdaresi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne bağlı iş makinaları da çalışmalarını sürdürüyor.

Aşırı yağışlardan Kars Çayı da nasibini aldı. Uzun zamandır balık ölümlerinin yaşandığı Kars Çayı yağmur sonrası taştı. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren AFAD Müdürü Oktay Algan, “Sarıkamış’ın Karakurt köyünde aşırı yağmurdan dolayı çok sayıda işyeri ve evi su bastı. Ve Erzurum karayolunun trafiğe kapandığı yönünde ihbar geldi. Biz anında ekiplerimizi bölgeye gönderdik. Orada herhangi bir can kaybı olmaması yönünde tedbirleri aldık. Mahsur kalanlar vardı, onlar da arkadaşlarımızın yardımlarıyla kurtarıldılar” dedi.

Karakurt’ta zararın fazla olduğunu ifade eden Algan, “Karakurt’ta özellikle işyerleri, çok sayıda işyerini su basmış. Kullanılmaz durumda. Tespitleri yaptıktan sonra yine bölgeye iş makinalarını gönderdik. Gerekli temizlik çalışmaları yapıldıktan sonra normal yaşama dönülmesi için çalışmalar başladı” diye konuştu.

Sarıkamış’ta bir köprünün da çöktüğünü belirten AFAD Müdürü Algan, bölgede çalışmaların hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kars’ta yaşanan sel baskınında mahsur kalan 8 kişi de, bölgeye intikal eden AFAD ekiplerince kurtarılmıştı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.