Sema Gösterisi Mest Etti

Sema Gösterisi Mest Etti
Ramazan'ın Coşkusu Kahramanmaraş Piazza'da yaşanıyor

4-051.jpgKaliteli ve hesaplı alışverişin yanı sıra etkinlikleriyle de çekim merkezi olan Kahramanmaraş Piazza’da, manevi değerler Ramazan dolayısıyla dolu dolu yaşanıyor. Eski Ramazan eğlencelerine özlem duyanlara hitap eden Piazza, semazen gösterileri ile de ziyaretçilerine duygu yüklü görsel bir şölen sundu. Türk ve İslam tarihinin yapı taşlarından biri olan ve kainatın oluşumunu, insanın dirilişini anlatan Sema gösterisi izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Her Hareketleri ve Giysileri Anlam Yüklü

Piazza’nın giriş katında gerçekleştirilen sema gösterisi etkinlik alanının yanı sıra AVM'nin mimarisi sayesinde üst katlardan da rahatlıkla izlendi. Adeta ruhu dinlendiren müzik eşliğinde gerçekleştirilen gösteri büyük beğeni topladı. ‘Gel, ne olursan ol yine gel’ diyerek, insanlık alemini kucaklayan Mevlana ile özdeşleşen gösteride, her hareketleri, hatta giysileri bile ayrı bir anlam ifade eden semazenler başarılı figürleriyle bol bol alkışlandılar. Üzerlerinde "tennure" diye tabir edilen kıyafetleri, siyah hırkaları, başlarındaki "sikke"leri ile dengelerini hiç bozmadan ayak başparmaklarının üzerinde dönen semazenler tüm dikkatleri üzerlerine çektiler.


Dakikalarca Alkışlandı
Semazenlerin, bir elleri aşağıda, diğer elleri yukarıda dönerek gerçekleştirdikleri sema gösterisi soluksuz izlendi. Önce ölümü, daha sonra tekrar dirilişi anlatan semalarıyla hayranlık uyandıran semazenlerin gösterilerinin yanı sıra bu gösteriyle bütünleşen fondaki canlı müzik de izleyenlerin adeta ruhunu dinlendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.