Şemdinli’de Rojava İçin Yardım Kampanyası

Şemdinli’de Rojava İçin Yardım Kampanyası
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, Rojava'ya yönelik yardım kampanyası başlatıldı.

- Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, Rojava'ya yönelik yardım kampanyası başlatıldı.

İlçedeki sivil toplum örgütleri ve Şemdinli Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyası nedeniyle Cumhuriyet Caddesi üzerinde “Rojava'ya yardım çadırı” kuruldu. Şemdinli Belediyesi Eş Başkanı Nahide Yıldız, DBP yöneticileri, STK temsilcileri ve çok sayıda esnafın hazır bulunduğu çadır önünde bir açıklama yapan Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Tekin, Rojava'daki halkın son derece yoğunluklu bir savaş altında, kıt imkânlarla yaşam mücadelesi verdiğini belirtti. Tekin, "Rojava halkına uluslararası güçler tarafından uygulanan ekonomik ambargonun kırılması için, Rojava halkıyla dayanışmanın artırılması gerekmektedir. Suriye’de insanlık suçu işleyen çetelere her türlü askeri yardımı yapanlar, Rojava halkını açlıkla terbiye etmek istiyorlar. Bu nedenle Rojava halkıyla dayanışmamızı büyütmemiz gerekmektedir” dedi.

İsrail'in yeniden Filistin halkına saldırdığını belirten Tekin, "İsrail’in saldırıları insanlığın vicdanının ve ahlakının kabul edemeyeceği düzeyde ağırdır. Ne yazık ki dünya buna sessiz kalıyor. Dünyadaki bütün mazlumlar kardeştir. Fakat biz mazlum iken Kürdistan’da bunca katliamlara dünya kör ve sağır kalıyor. Feryat eden, çığlık atan, acı çeken, katledilen Kürt olunca hiç kimse duymuyor ve görmüyorlar. Halepçe katliamı için ‘Irak’ın iç meselesidir, kimsenin karışmaya hakkı yoktur’ diyen Yaser Arafat’lar olsa bile, biz Şemdinlili Kürt halkı olarak diyoruz ki; İsrail’e ve mazlumları katleden diğer tüm ülkelere, çetelere ve IŞİD’e bin defa lanet olsun” diye konuştu.

Rojava halkı başlattıkları yardım kampanyasına her kesimden destek bekledikleri ifade eden Tekin, "Şemdinli’deki STK’lar ve belediye olarak yardım kampanyamızı başlatıyor ve Rojava'daki halkımızın yanında olduğumuzu göstermek için bütün Şemdinli halkının özellikle kuru gıda, çocuk maması ve kadın ihtiyacı olan yardımları yapmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.