Şemdinli'nin İlk Hakim Adayı

Şemdinlinin İlk Hakim Adayı
Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü'nde avukat olarak çalışan Dilek Balcı, Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı yazılı sınavını kazanarak Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden çıkan ilk hakim adayı oldu.

- Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü'nde avukat olarak çalışan Dilek Balcı, Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı yazılı sınavını kazanarak Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden çıkan ilk hakim adayı oldu.

Şemdinli Lisesi’ni 2006 yılında bitiren ve 2007 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanan Dilek Balcı, mezun olduktan sonra Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde avukat olarak göreve başladı. 1 yıldır Muğla'da görev yapan Balcı, Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı yazılı sınavını Cumhuriyet tarihinde ilk kez Şemdinli’den hakimlik eğitimi almaya hak kazanan kişi oldu.

"İSTEYİNCE OLUYOR"

Bir yıllık bir eğitimin ardından atamasının yapılacağını belirten Dilek Balcı, zor şartlar altında hazırlandığını ve emeğinin karşılığını aldığını söyledi. Balcı,"İnsan isteyince oluyormuş. Hukuk fakültesini başarıyla bitirdikten sonra Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde avukat olarak göreve başladım. Burada görev yaparken Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı yazılı sınavlarına da hazırlandım. Çevremdekiler, doğuya ve özellikle Şemdinlili birisine hakimliği vermeyeceklerini söylediler. Ben bunların hiç birini dinlemedim. Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı yazılı sınavını kazanarak Cumhuriyet tarihinde ilk kez Şemdinli’den hakimlik eğitimi almaya hak kazan kişi oldum" dedi.

Arıcılık yaparak geçimini sağlayan Baba Lezgin Balcı, kızıyla gurur duyduğunu söyledi. Balcı,"38 yıldan beri Şemdinli’de arıcılık yapıyorum. Burada zor şartlar altında çocuklarımızı okutuyoruz. Çünkü ilçede eğitim imkanları çok kısıtlı. Ancak bu kısıtlı imkanlara rağmen ilçemizde çok başarılı öğrencilerimiz var. Umarım ilçemiz bundan sonrada böyle başarılar yaşar" dedi.

ŞEMDİNLİ'NİN İLK HAKİM ADAYI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.