Şemikler’de Mutlu Son

Şemikler’de Mutlu Son
Türkiye’nin en büyük kent içi toplu ulaşım projelerinden biri olan Aliağa-Menderes banliyö hattının ikiye böldüğü Şemikler semtinde yaya ulaşımını sağlayacak ikinci yatırım da hayata geçirildi. 2011 yılında hizmete giren asansörlü ve yürüyen merdivenli üs

- Türkiye’nin en büyük kent içi toplu ulaşım projelerinden biri olan Aliağa-Menderes banliyö hattının ikiye böldüğü Şemikler semtinde yaya ulaşımını sağlayacak ikinci yatırım da hayata geçirildi. 2011 yılında hizmete giren asansörlü ve yürüyen merdivenli üst geçitle iki yakası birleşen Şemikler’de vatandaşların isteği üzerine yapımına başlanan alt geçit de tamamlandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Şemikler halkı ile yaptığı toplantılar sonrası mutabakat sağlanarak kapatılan hemzemin geçidin yerinde yapımına başlanan yaya alt geçidi tamamlanarak hizmete girdi. Bölgenin fiziki yapısı nedeniyle büyük zorluklar aşılarak yapılan altgeçidin inşaatında 160 adet fore kazık, 191 adet beton kolon kullanıldı. Yaklaşık 5 metre zemin altından yapılan altgeçit, 6 metre genişliğinde inşa edildi ve yaklaşık 32 metrelik tünel yapıldı. İşin en zor kısmı olarak nitelendirilen demiryolu hattının askıya alınması işini de başarıyla gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, tünel dahil olmak üzere tüm betonarme imalatların ardından çevre düzenlemesi çalışmalarını da bitirdi ve alt geçidi bölge halkının kullanımına sundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı bölgede ayrıca yaşlı ve engelli vatandaşların kullanabilmesi amacıyla asansörlü ve yürüyen merdivenli bir üst geçit de inşa etmişti.

KOCAOĞLU’NDAN SÜRPRİZ ZİYARET

Bölgeye giderek incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, semt sakinleri ve esnafla bir araya geldi. Vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinleyen Başkan Kocaoğlu, çevredeki diğer eksikliklerin de giderilmesi için gerekli incelemeleri yaparak harekete geçeceklerini söyledi. Bölgedeki vatandaşların alt geçidin yürüyen bant sistemiyle çalışması yönündeki taleplerini inşaat alanının darlığı nedeniyle hayata geçiremediklerini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, gerekli iyileştirmeleri yaparak daha fazla insanın mutlu olmasını sağlayacaklarını duyurdu.

DAHA GÜVENLİ ULAŞIM İÇİN

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TCDD ile birlikte hayata geçirdiği 80 km. uzunluğundaki Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi kapsamında daha güvenli bir ulaşım sağlamak için hemzemin geçitler kapatılmıştı. Şemikler’de hayata geçirilen altgeçitle Erdoğan Akkaya Sokağı, Merkez Camii ve pazaryerinin önünden geçen 6418 Sokak birbirine bağlandı. Büyükşehir Belediyesi, sıkıntı yaşanan tüm bölgelerde yaya ve araç geçişlerini sağlamak için alt ve üst geçitler inşa etmeyi sürdürüyor.

ŞEMİKLER’DE MUTLU SON

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.