Semt İftarlarının Sonuncusu Muhteşem Oldu

Semt İftarlarının Sonuncusu Muhteşem Oldu
Onikişubat Belediyesi’nin bu yıl ki Ramazan iftarlarının sonuncusu Kılavuzlu Parkında gerçekleştirildi. Son semt iftarına katılım, muhteşem olurken, binlerce insan birlikte iftar yaptı.

Onikişubat Belediyesi’nin bu yıl ki Ramazan iftarlarının sonuncusu Kılavuzlu Parkında gerçekleştirildi. Son semt iftarına katılım, muhteşem olurken, binlerce insan birlikte iftar yaptı.

Onikişubat Belediyesi, bu yıl da Ramazan-ı Şerif’in manevi atmosferinde binlerce vatandaşını rahmet ve bereket sofrasında buluşturdu. Onikişubat’ın on farklı noktasında gerçekleştirilen iftarlarda, 50 bin insan bir araya getirilirken, hem komşuluk ilişkileri geliştirildi, hem de toplumsal kaynaşma sağlandı.

1-20160624121053.jpg

Bu yıl ki Ramazan iftarlarının sonuncusu ise Kılavuzlu Parkı’nda gerçekleştirildi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği iftarda, Gedemenli, Üngüt, Maarif, Kılavuzlu, Hasancıklı ve Ceyhan mahalle sakinleri bir araya getirildi. Minik mehteran takımının gösterisiyle başlayan program renkli görüntülere sahne olurken, tek tek masaları dolaşan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, vatandaşlarla hemhal olarak, taleplerini dinledi.

2-20160624121053.jpg

İftarda konuşan Başkan Mahçiçek, bu iftarların hem birlik ve beraberliğin sağlanması, hem de insanlar arasındaki kaynaşmaya vesile olması nedeniyle büyük önem taşıdığını söyledi. Ramazan iftarlarında zenginiyle, fakiriyle tüm insanları aynı sofrada buluşturduklarını belirtti. Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Bu iftar sofraları, aynı mahallede oturup, birbirini tanımayan insanları aynı sofrada buluşturdu. Sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın artmasına vesile oldu. Bu yılda önceki yıllarda olduğu gibi Ramazan etkinlikleri çerçevesinde her akşam bir mahallede olmayı, vatandaşlarımızla aynı sofrada buluşmayı, paylaşmayı, hasbıhal etmeyi, sorunları dinlemeyi amaçladık ve inşallah başarmışızdır. Ramazan ayı dostluk, sohbet ve ibadet ayı olduğu gibi rahmet ve bereket ayıdır. İşte bizlerde şükürler olsun ki bu mübarek ayda sizlerle her akşam farklı bir mahallemizde bir araya gelerek birlik ve beraberlik içerisinde iftarımızı açtık, dualarımızı ettik. Rabbim inşallah etiğimiz duaları, tuttuğumuz oruçları kabul eylesin. Bizlere hayırlısı ile daha nice Ramazanlarda sizlerle birlikte aynı sofra etrafında aynı havayı teneffüs edip birlikte iftar açmayı nasip etsin. İnanıyoruz ki önümüzdeki yıllarda da daha farklı program ve etkinliklerle bir araya geleceğiz inşallah. Bizleri ve Belediyemizi bu kardeşlik sofralarımızda hiç yalnız bırakmayarak yoğun ilgi gösteren siz değerli hemşehrilerime  ve bu güzel atmosferde büyük emeği olan Arıkan ve Kurtul ailelerine yürekten teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Mahçiçek, günün anısına Kurtul ve Arıkan Ailelerine plaket takdim etti. Başkan Mahçiçek, tüm iftarlarda mini konserler veren minik mehteran takımı üyelerine de hediye takdiminde bulundu. Hep birlikte dualar edilmesi ve iftarların yapılmasıyla program sona erdi.

3-856.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.