Semt Pazar Yerlerinde Belediyeler Yetkili

Semt Pazar Yerlerinde Belediyeler Yetkili
5957 sayılı kanuna istinaden ‘Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik’ çıkarıldığını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, semt pazar yerlerini modern bir yapıya kavuşturmak, gıda ve ihtiyaç maddelerinin ticaretinin kaliteli, serbest reka

- 5957 sayılı kanuna istinaden ‘Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik’ çıkarıldığını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, semt pazar yerlerini modern bir yapıya kavuşturmak, gıda ve ihtiyaç maddelerinin ticaretinin kaliteli, serbest rekabet şartları içinde yapılmasını temin etmek, tüketicilerin hak ve menfaatlerini korumak ve üreticiler ile pazarcıların faaliyetlerini düzenlemek konusunda belediyelerin yetkilendiğini söyledi.

Pazar yerleri, imar planında belirlenmiş veya asıl tahsis amacını engellememek kaydıyla ayrılmış diğer alanlarda bu yönetmelikte belirtilen asgari koşulları taşıyacak şekilde belediyeler veya yüzde 50’sinden fazlasına sahip oldukları iştirakleri tarafından kurulduğunu, gerçek veya diğer tüzel kişiler tarafından pazar yeri kurulamayacağını belirten Başkan Büyükkılıç, Semt pazarının kurulmasında, tüketici piyasasının büyüklüğü, ulaşım imkanları, semt pazarı sayısı ve bunların birbirlerine yakınlığı ile semt pazarının çevreye, altyapıya ve trafiğe getireceği yükler ile can ve mal güvenliği riski göz önünde bulundurulacağını kaydetti. Semt pazarı kurulan yerlerde, üretici pazarı semt pazarı ile aynı günde kurulamayacağını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;

"Pazar Yerleri Hakkında Yönetmeliğe istinaden belediyelere yetki verilmiştir. Melikgazi Belediyesi olarak semt pazar yerleri oluştururken bu yönetmelik maddelerine önem veriyoruz. Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde her hafta farklı semtlerde 28 semt pazarı kurulmaktadır. Melikgazi Belediyesi olarak semt pazar yerlerini önemsiyor ve değer veriyoruz. Bu alanlara özel fonksiyonlar katıyoruz. Üstü kapalı semt pazar yerlerimiz hem satıcı hem de tüketici için sağlıklı ve modern yapılardır. Melikgazi Belediyesi olarak pazar yerinde bulunması gereken hizmet tesisleri inşa ediyoruz. Pazar yerlerinde; pazarcı ve üretici satış yerleri, zabıta bürosu, çöp toplama yeri, elektronik tartılar, hoparlör sistemi, aydınlatma sistemi, güvenlik kamerası, tuvalet bulunması zorunlu hizmetlerdir. Bu yönetmeliğin 22. maddesinde 4 başlıkta ve 8 alt başlıkta belediyelerin görev ve yetkilerini açıkça belirtmiştir. Bu neden ile Melikgazi Belediyesi olarak pazar yerlerin kurulmasından başlayan süreç, satışı, satılan ürünlerin kalitesi, fiyatı ve satış sonrası pazar yerlerin temizliği gibi tüm işlemlerden belediyeler sorumlu tutulmuştur"

Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak semt Pazar yerlerini haftanın bir günü hizmet vermediğini, diğer günlerde kapalı otopark, kapalı basketbol sahası, mahalle toplantı alanı, kurban kesim yeri ve çocuk oyun alanı olarak 7 gün hizmet verdiğini sözlerine ekledi.

SEMT PAZAR YERLERİNDE BELEDİYELER YETKİLİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.