Sen Polise Benzemiyorsun Diyerek Parasını Kurtardı

Sen Polise Benzemiyorsun Diyerek Parasını Kurtardı
Bursa polisi, kendisini polis ve savcı olarak tanıtan ikisi Suriyeli toplam altı dolandırıcıyı gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre, Suriye’den gelen ve insanları telefonla arayıp dolandırmak isteye...

Bursa polisi, kendisini polis ve savcı olarak tanıtan ikisi Suriyeli toplam altı dolandırıcıyı gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Suriye’den gelen ve insanları telefonla arayıp dolandırmak isteyen U.E.A. (41), K.A.S. (24) ve onlara yardım eden Şanlıurfalı H.K (29) ile İ.T. (25), 68 yaşındaki F.Ö’yü aradı. Kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler F.Ö.’ye, "Kuyumcu soygununda çalınan altınlar ve paralar senin evinde olduğu tespit edildi. Senin yanına gelecek polislere elindeki altınları ve paraları teslim et” dedi. Bunun üzerine telaşlanan yaşlı kadın İhsaniye metro istasyonu yakınında dolandırıcılarla buluşarak çantaya doldurduğu 12 bin lirayı parayı dolandırıcılara teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan kadın polise başvurdu. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Büro Amirliği ekipleri, çevrede bulunan 300 kamerayı incelemeye aldı ve zanlıları olay yerinde beklerken gözaltına aldı. Sorgulanan zanlılar mağdurlara ’şafak’ kodu verdiklerini ve paraları İ.A adlı elebaşı olduğu tahmin edilen şahsın hesabına yatırdıklarını itiraf etti.

"SEN POLİSE BENZEMİYORSUN" DEDİ, PARASINI KURTARDI

F.A.’da kuyumcu soygunu bahanesiyle kendisini arayan dolandırıcılara inandı. Evinde bulunan 16 bin lirayı bir poşete koyan F.A., Nalbantoğlu Mahallesinde dolandırıcılarla buluşmaya gitti. Burada sözde polislerle buluşan kadın, dolandırıcılar tarafından tenha bir yere çekildi. Tam parayı vereceği sırada F.A., dolandırıcılara “Sen polise benzemiyorsun” dedi. Kadının elindeki parayı zorla almaya çalışan zanlılar, kadının çığlık atması sonucu kaçtı. Şüpheliler bir süre sonra, sokak timlerinin başarılı çalışması sonucu yakalandı.

Bahar Mahallesinde oturan 83 yaşındaki bir kadın ise kendisini uzak ilçeye çağıran dolandırıcılara ’Ben yaşlıyım gelemem’ değince kapısına gelen şüphelilere 12 bin lira değerinde altın ve parayı teslim etti.

Bursa’da vatandaşları mağdur eden 6 kişi emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Ayrıca polis ekipleri, örgütün lideri olduğu tahmin edilen ’Urfalı Hasan’ ismine ulaştı. Ekiplerin Urfalı Hasan’ı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.