Sendikacı Ömer Çınar’dan ziyaret

Sendikacı Ömer Çınar’dan ziyaret
HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Çınar, darp edilen Enerji İş Sendikası temsilcisi Erdoğan'a ziyarette bulundu- Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Altunsoy:- "Yapılan, demokratik sendikal mücadeleye darbedir"

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar, darp edilen Enerji İş Sendikası Kahramanmaraş Temsilcisi Keramettin Erdoğan'ı ziyaret etti.

Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nde 4 kişi tarafından darp edildiği belirtilen Enerji-İş Sendikası Kahramanmaraş Temsilcisi Keramettin Erdoğan'a evinde ziyarette bulunan Çınar, şiddete başvuranların her zaman kaybedeceğini söyledi.

Çınar, şunları kaydetti:

"HAK-İŞ Konfederasyonu Kahramanmaraş İl Başkanlığımıza bağlı, Enerji İş Sendikası Kahramanmaraş Temsilcisi Keramettin Erdoğan'a rakip sendika yetkilisinin bir grup akrabası tarafından düzenlenen menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Gerçekleştirilen bu saldırı, şehir ortasında eşkıyalık girişimidir. Afşin-Elbistan Termik Santrallerinde demokratik anlayış yerine, tekelci ve saldırgan bir anlayış içerisinde sendikacılık yapıldığının apaçık göstergesi olan bu davranış biçimi, işçinin demokratik bir şekilde tercihte bulunmasına tahammüllerinin olmadığını göstermektedir."

1-20161024174327.jpg

Şiddetin her türlüsünü lanetlediklerini söyleyen Çınar, "Şiddet kullanmak, pusu kurmak ve kalleşçe saldırmak hiçbir zaman çözüm değildir. Fiili saldırıda bulunanları ve azmettirenleri şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Unutmasınlar ki şiddete başvuranlar her zaman kaybedecektir. Bizlerin, HAK-İŞ Konfederasyonu Kahramanmaraş İl Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren, Hizmet-iş Sendikası, Öz-Orman İş Sendikası, Öz-iplik İş Sendikası, Öz-İş Savunma ve Güvenlik İşçileri Sendikası Kahramanmaraş il başkanlıklarımız adına ortak basın bildirimizdir." diye konuştu.

Enerji İş Sendikası Kahramanmaraş Temsilcisi Keramettin Erdoğan da şunları anlattı:

"Beni takip etmişler. Santralde, elektrik işletmesinden çıktığımda, benim çıktığımı haber etmişler ve arka arkaya 4 kişi koşmuş. Külcülük filosunun orada, arkadan büyük ve sert bir cisimle başıma darbe aldım. Orada ben dengemi kaybedip yere düşünce tekmelediler. Ben o sırada bilincimi yitirmiştim. Saldırıyı gerçekleştiren şahısların kim olduklarını sonradan öğrendik. Bu kişileri de gerekli mercilere, jandarmaya verdik. Şikayetçi olduk."

Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, yaptığı yazılı açıklamada, "Olayı duyduğumuz andan itibaren üyelerimizle iletişim halindeyiz. Yapılan, demokratik sendikal mücadeleye darbedir. Biz hukukçularımızla, HAK-İŞ Konfederasyonumuzla yetkilimiz Keramettin Erdoğan ve bütün üyelerimizin arkasındayız. Bu olaydaki kişilerin gerekli cezayı alana kadar da bu işin takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

2-20161024174327.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.