Şener, Keipa Toplantısına Katıldı

Şener, Keipa Toplantısına Katıldı
Karadeniz Ekonomi İşbirliği Parlamenterler Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanı İhsan Şener, Gürcistan'ın Batum kentinde yapılan 44. Keipa Hukuki ve Siyasi İşler Komitesi toplantısına katıldı.

- Karadeniz Ekonomi İşbirliği Parlamenterler Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanı İhsan Şener, Gürcistan'ın Batum kentinde yapılan 44. Keipa Hukuki ve Siyasi İşler Komitesi toplantısına katıldı.

Karadeniz Ekonomi İşbirliği (KEİ) üye devletlerin temsilcilerinin katıldığı toplantıda "Parlamentoların KEİ Üye Devletlerindeki Küçük İşletmelerin Kalınması için Yasal Destek Sağlamadaki Rolü" görüşüldü.

Şener, toplantıda KEİ üyesi ülkelerin küçük ve orta ölçekli işletmelerindeki(KOBİ) istihdam başta olmak üzere sağlanan kredi imkânlarının görüşüldüğünü söyledi.

Türkiye'nin 2023 hedefinin işsizliği minimum seviyelere indirmek olduğunu belirten Milletvekili Şener, "Türkiye'nin 2002 yılından itibaren makroekonomi politikalarına ek olarak işverenlerin daha fazla istihdam sağlamaları için maliyet kalemlerini azaltmaya yönelik tedbirler alındı. İşçi çıkartmak yerine istihdama yönelik teşvikler sağlanarak, yatırım yapılması için vergiler düşürüldü. Sosyal güvenlik primleri devlet tarafından karşılandı, kadın ve genç istihdam desteklendi. Bugün gelinen noktaya bakıldığında Türkiye’de çok doğru işler yapıldığı görülüyor. 2023'e kadar işsizliği minimum seviyeye indirmek en büyük hedefimiz" diye konuştu.

Toplantıda, KEİPA Hukuki ve Siyasi İşler Komitesi toplantısının Bakü'de olmasına karar verildi.

ŞENER, KEİPA TOPLANTISINA KATILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.