Serap Eser Davasında Yeniden Yargılama Ve Tahliye Talebi

Serap Eser Davasında Yeniden Yargılama Ve Tahliye Talebi
Serap Eser’in molotof kokteyli atılması sonucu hayatını kaybetmesi davasında sanık avukatları eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in açıklamaları üzerine yeniden yargılama ve tahliye talebinde bulundu.

- Serap Eser’in molotof kokteyli atılması sonucu hayatını kaybetmesi davasında sanık avukatları eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in açıklamaları üzerine yeniden yargılama ve tahliye talebinde bulundu.

Küçükçekmece'de 5 yıl önce İETT otobüsüne molotofkokteyli atılması sonucu lise öğrencisi Serap Eser yanarak hayatını kaybetmişti. Yapılan yargılamada, sanıklar Hamit Aksan ve Salman Akpınar, Serap Eser'i patlayıcı madde atmak sureti ile yakarak kasten öldürmek suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezasına çarptırılmıştı. Geçtiğimiz günlerde bir gazeteye demeç veren eski, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Otobüse molotof kokteyli atarak kundaklayan kişilerin ne yazık ki istihbarat elemanı olduğu bilgisini edindim" demişti.

Şahin’in açıklamalarının ardından yeniden gündeme gelen davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Hamit Aksan ve Salman Akpınar’ın avukatı Hüseyin Boğatekin yeniden yargılama ve tahliye talebiyle mahkemeye başvurdu.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir dilekçe sunan avukat Boğatekin, sanıklar Hamit Aksan ve Salman Akpınar’ın Özel Yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından mahkum edildiği ve kararın Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nce onandığı hatırlatıldı. Sanıkların 6 yıldır tutuklu olduğu hatırlatılan dilekçede, her iki sanığın da halen Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde otobüs şoförünü de öldürmeye teşebbüsten yargılandığı ifade edildi.

“SADECE ‘PARDON’ DEĞİL ADİL YENİDEN YARGILAMA İSTİYORUZ”

Eski İçişleri Bakanı Şahin’in “İstanbul'da benim dönemimde değil, 2010'da gerçekleşen bir olayda, 18 yaşındaki Serap Eser kızımız hayatını kaybetmişti. Otobüse molotofkokteyli atarak, otobüsü kundaklayan kişilerin ne yazık ki istihbarat elemanı olduğu bilgisini edindim” ifadeleri kullanılan dilekçede, “Ceza Muhakeme Kanunu'nun (CMK) 311. maddesi ve devamı maddelere göre derhal yeniden yargılama yapılması gerektiği açıktır. Müvekkillerime yaşatılan 'kader' değil 'kurgu ve senaryodur'. Mahkemenizden sade bir ‘Pardon’ değil, infazın durdurulduğu, tahliye kararı verilmiş, adil bir yeniden yargılanma talep ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.