Serinlemek İsterken Canınızdan Olmayın

Serinlemek İsterken Canınızdan Olmayın
Kayseri’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yüzme antrenörlüğü ve cankurtaranlık yapan Gamze Yıldız, vatandaşların sıcak havaların etkisi ile serinlemek için bilinçsizce yüzdüğünü sö...

Kayseri’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yüzme antrenörlüğü ve cankurtaranlık yapan Gamze Yıldız, vatandaşların sıcak havaların etkisi ile serinlemek için bilinçsizce yüzdüğünü söyleyerek, "Akıntının bulunduğu yerlerde yüzmeyin" dedi.

Türkiye genelinde son zamanlarda artan boğulma vakaları, cankurtaranları harekete geçirdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yüzme antrenörlüğü ve cankurtaranlık yapa Gamze Yıldız, vatandaşları bilinçsiz yüzmemeleri konusunda uyardı. Yıldız, "Son zamanlarda artan boğulma olaylarından dolayı uyarılarda bulunmak istiyorum. Vatandaşlarımız kontrolsüz yüzmeye gitmesinler. Yüzme eğitim almadan barajlarda ve göllerde bilinçsiz yüzmeye çalışmasınlar. Son günlerde sıcaklardan dolayı insanlar serinlemek istedikleri için artıyor. Özellikle akıntının bulunduğu yerlerde yüzmemeye gayret göstersinler" dedi.

Yıldız ayrıca, "Vatandaşlarımız bir boğulma vakası gördüklerinde kaç kişi olduklarını ve açık adreslerimi 112 acil servisi ile paylaştıklarında zaten çok sürmeden ekipler olay yerine geleceklerdir. Önemli olan boğulma anında boğulan kişiyi rahat bir şekilde çıkartarak baş çene pozisyonuna almaları gerekir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.