Servet Kabaklı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Servet Kabaklı Son Yolculuğuna Uğurlandı
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreni siyaset ve sanat dünyasından birçok isim katıldı. Tedavi gördüğü Haseki...

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreni siyaset ve sanat dünyasından birçok isim katıldı.

Tedavi gördüğü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayata gözelerini yuman Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Yazar Servet Kabaklı için Sultanahmet Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Düzenlenen cenaze törenine İstanbul Valisi Vasip Şahin, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, MHP Milletvekillerinden Meral Akşener, Ekmelettin İhsanoğlu, Murat Başesgioğlu ve eski milletvekili Lütfi Türkkan ve oyuncu Ahmet Yenilmez başta olmak üzere siyaset ve sanat camiasından birçok isim katıldı. Cenaze töreninde taziyeleri Servet Kabaklı’nın oğlu Burak Kabaklı kabul etti. Cenazede Servet Kabaklı’nın kardeşi Esat Kabaklı güçlükle ayakta durabildi. Cenaze töreninde kalabalık nedeniyle zaman zaman zor anlar da yaşandı.

“VATANIN BEKASI İÇİN ÇALIŞIN”

Servet Kabaklı’nın oğlu Burak Kabaklı, babasının çok vatansever olduğunu belirterek, “Türk Dünyası çok değerli bir evladını kaybetti. Anıt insan, vakıf insan Servet Kabaklı. Emanetini bıraktığı yerden devam ettireceğiz. Babam bize vefat etmeden önce vatanın ve milletin bekası için çalışın. Size vasiyet ediyorum dedi” ifadelerini kullandı.

TÜRKİSTAN DAVASININ İLK SESLERİNDEN BİRİSİYDİ

Servet Kabaklı’nın Türk-İslam Davası içinde önemli bir yeri olduğunu söyleyen Lütfi Türkkan, “Servet Kabaklı, Türkistan Davası’nın da ilk seslerinden birisiydi. En çok savunanlarındandı. Ben Türkiye’nin iyi bir ülkücüden, iyi bir Müslüman’dan ziyade iyi bir mütefekkiri kaybettiğini düşünüyorum. Olaylar karşısındaki tavrı, takındığı üslubu birçok kişiye örnek olacak nitelikteydi. Dost olmayı, dost kalmayı bilen bir insandı. Mekanı cennet olsun” dedi.

Cenaze namazının kılınmasını ardından Servet Kabaklı için dua edildi ve helallik alındı. Servet Kabaklı’nın cenazesi dualar ve tekbirler eşliğinde omuzlara alındı. Cami avlusundaki yoğun kalabalık sebebiyle zor anlar yaşandı. Ardından cenaze aracına konulan naaş, defnedilmek üzere Eyüp Sultan Mezarlığı’na götürülerek defnedildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.