Servisçiler Belediyeyle Mahkemelik Oldu

Servisçiler Belediyeyle Mahkemelik Oldu
Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde köprüde bulunan hız kesici uyarıcılarının araçlarının lastiklerine zarar verdiğini öne süren servis şoförleri, konuyu idari mahkemeye taşıdı.

-Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde köprüde bulunan hız kesici uyarıcılarının araçlarının lastiklerine zarar verdiğini öne süren servis şoförleri, konuyu idari mahkemeye taşıdı.

Köprüdeki Hız Kesici Uyarıcılarının araçların lastiklerini kırdığını öne sürerek kaldırılması için Çerkezköy Belediyesi’ne dilekçe verdiklerini kaydeden Servis Şoförü Hasan İlmez, "Saray Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Bülent Gönültaş ile birlikte Hız Kesici Uyarıcılarının viyadükten kaldırılması için Çerkezköy Belediyesi’ne dilekçe ile müracaat ettik. Fakat onlar kaldırmamakta direndi. Biz de durumu İdari Mahkeme’ye taşıdık. Biz hız kesicilere karşı değiliz. Fakat bunlar lastiklere zarar veriyor. Bu plastik malzemeden yapılmış. Zamanla plastik aşınınca geriye yalnızca vidaları kalıyor. Bu da hem lastiklere zarar veriyor hem de kazalara neden olabiliyor" dedi.

Bunun üzerine İdare Mahkeme’ce görevlendirilerek Hakim Abdurrahim Ay başkanlığında Çerkezköy’e gelen bilirkişi heyeti viyadükte incelemelerde bulundu.

"KAZALARIN ÖNÜNE GEÇİLDİ"

Çerkezköy Belediyesi Temsilcisi olarak incelemelere katılan Fen İşleri Müdürlüğü İnşaat Mühendisi Yunus Yılmaz, "Bunlar hız kesici değil. Bunlar yolda hız kesicilerin bulunduğunu göstermek amacıyla uyarıcı olarak yola koyuldu. Üstelik malzeme metalden değil. Plastikten yapılma bir malzemedir. Fakat bazı noktalarda zamanla aşınmalar meydana gelmiş. Biz bunları buraya monte etmeden önce neredeyse her hafta bir kaza meydana geliyordu. Bu sayede bir nebze de olsa kazaların önüne geçildi" ifadelerini kaydetti.

KARAR BEKLENİYOR

Çerkezköy’e gelerek Atatürk Viyadüğü’nde bulunan hız kesici uyarıcılarını yerinde inceleyen Hakim Abdurrahim Ay başkanlığındaki bilirkişi heyeti, Çerkezköy Belediyesi Temsilcileri ve Serviş Şoförlerini dinledikten sonra, ilçeden ayrıldı. Taraflar İdari Mahkeme’nin vereceği kararı bekliyor.

SERVİSÇİLER BELEDİYEYLE MAHKEMELİK OLDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.