Sesob’ta Girişimcilik Kursu Mülakatları Yapıldı

Sesob’ta Girişimcilik Kursu Mülakatları Yapıldı
Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından açılacak olan Uygulamalı Girişimcilik Kursu mülakatları yapıldı.

- Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından açılacak olan Uygulamalı Girişimcilik Kursu mülakatları yapıldı.

Çalışma ve İş-Kur Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği arasında imzalanan ortak protokol sonrasında Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Çalışma ve İş Kur Müdürlüğü ve KOSGEB Müdürlüğü’nün öncülüğünde açılacak olan girişimcilik kursuna başvuruların tamamlanmasının ardından mülakatlar yapıldı. Çalışma ve İş-Kur Müdürlüğüne 230 başvuru yapılırken, mülakata 101 kişi katıldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde üç kurumun yetkililerinin katımlımı ile yapılan mülakatta, kursiyerlerin iş fikirleri ve projeleri soruldu. Çalışma ve İş Kur Müdürlüğüne yapılan başvuruların değerlendirilmesinin ardından adaylardan 50 kişi belirlenerek Çalışma ve İş Kur Müdürlüğü tarafından ilan edildi.

SESOB Başkanı Beşir Köksal, kurs başvurularının Çalışma ve İş Kur Müdürlüğüne yapıldığını ve 101 kişinin başvurusunun kabul edildiğini söyledi.

Mülakatların da üç kurum yetkililerinin katılımı ile yapıldığını ifade eden Köksal, değerlendirme sonucunda belirlenen isimlerin 3 Kasım tarihinde başlayacak olan kursa katılacağını dile getirerek, “Amacımız girişimcilik eğitimleri ile yeni girişimcilerin KOSGEB desteklerinden faydalanarak iş yeri açmalarını ve istihdam sağlamalarında öncülük etmektir. Bu doğrultuda üç etap halinde açacağımız kurslarımızın ilkini Pazartesi günü açıyoruz. Kursiyerlerimiz 50 saat teorik, 20 saat ise pratik eğitim alacaklar. Kurs bitiminde belgelerini vereceğiz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.