Seyhan Belediyesi'nde “Şeffaf” Talep

Seyhan Belediyesinde “Şeffaf” Talep
AK Partili Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Abdullah Ersöz, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan 30 Mart seçimlerinden 31 Ağustos tarihine kadarki süreçte doğrudan temin ihaleleri, işyeri açma, inşaat ruhsatları ve iskan izinlerinin şeffaf bir şekilde

- AK Partili Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Abdullah Ersöz, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan 30 Mart seçimlerinden 31 Ağustos tarihine kadarki süreçte doğrudan temin ihaleleri, işyeri açma, inşaat ruhsatları ve iskan izinlerinin şeffaf bir şekilde yazılı ve sözlü olarak açıklanmasını istedi.

Seyhan Belediyesi Eylül ayı 2. toplantısında gündem dışı söz alan AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Ersöz, “Zeydan Karalar'ın dürüstlük ve şeffaf politikasına olan inancımızla gerek meclis üyelerinin aydınlatılması, gerekse Seyhan'ın şeffaf politika izlemesi adına aşağıdaki önergeleri sıralıyoruz” diyerek sözlerine başladı. Yerel seçimlerin yapıldığı 30 Mart tarihinden 31 Ağustos tarihine kadar çeşitli yapılan çeşitli işlemlerin meclisle paylaşılması gerektiğini savunan Ersöz, şöyle devam etti:

“Bu tarihler arasında yapılan gerek mal alımları gerekse diğer doğrudan temin ihalelerin dosya bilgileri, kırım oranları ve alıcı firmalar nezdindeki bilgilerin meclise sözlü ve yazılı sunulmasını talep ediyoruz. Bu tarihler arasında verilmiş olan işyeri açma ve inşaat ruhsatları dosyalarının bilgilerinin incelenip takip edilmesini istiyoruz. Ayrıca, inşaat iskanlarında ciddi problemler vardır. Firmalar tarafından belirtilen inşaat oranlarının üzerinde inşaat yapılabiliyor. Bunlar için iskan izinleri alınabiliyor. Metrekaresinde fazlalık olabiliyor. Denetlenmesi de sadece belediye içerisindeki bürokratlara bağlı. Bürokratları suçlamıyorum ama işimizi sağlam yapalım. Bizler, burada başkanımızla birlikte Belediye yöneticileri durumundayız. İskan izin bilgilerinin ve dosya içerik bilgilerinin hem sözlü hem de tarafımıza yazılı olarak verilmesini talep ediyoruz.”

Başkan Zeydan Karalar ise, konuyla alakalı çalışmaların en kısa zamanda başlatılması gerektiğini, talebin gündem maddelerine ekleneceğini bildirdi. Karalar, “Biliyorsunuz tüm icraatlar 3 yılda bir denetlenir zaten, çareniz yok” diye konuştu.

Gündem dışı söz alan MHP'li Meclis Üyesi Rahmi Benli ise daire teslimatları hala yapılmamış olan Barış Mahallesi'ndeki TOKİ'leri gündeme getirdi. Benli, vatandaşlardan bin 750 lira para talep edildiğini, bu paranın yasal olup olmadığını ve kimin tahsil edeceğini sordu. Buna karşılık Başkan Karalar, İsmetpaşa ve Barış mahallelerindeki TOKİ'lerin takipçisi olduğunu, konunun peşini bırakmadıklarını kaydetti. Başkan Karalar, o bölgelerdeki tüm sorumluluğun TOKİ'ye devredildiğini ve belediyenin onca çalışmasına rağmen arazilerde tek bir hissesinin olmadığını vurguladı. Karalar, “Yerinde Dönüşüm” uygulanacak mahallelerde hak sahiplerine yüzde 40 hisse verilecek şekilde şartların zorlanacağını sözlerine ekledi.

Zeydan Karalar'ın TOKİ yerine “yerli müteahhit” tercih etmesi halinde birçok müteahhidin yüzde 25'in üzerine çıkamayacağını belirten Abdullah Ersöz, “Biz de katkıda bulunalım” diyerek Karalar'ın olumlu projelerinin arkasında duracakları mesajını verdi. Bazı meclis üyelerinin “Hukukçuları toplayalım, gereğini yapalım” talebi üzerine AK Parti Grup Sözcüsü Yalçın Limoncu da destek verdi. Ersöz ise “Gerekiyorsa biz de Zeydan Başkan'la Ankara'ya gidelim, konuyu takip edelim” dedi.

SEYHAN BELEDİYESİ'NDE “ŞEFFAF” TALEP

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.