Seyir Halindeki Otomobilde Başlayan Yangın Ormana Sıçradı

Seyir Halindeki Otomobilde Başlayan Yangın Ormana Sıçradı
Aydın’da seyir halindeyken aniden yanmaya başlayan otomobildeki yangın ormana sıçradı. Köylülerin ve itfaiyenin anında müdahalesi ile ormana sıçrayan yangın kısa sürede söndürülürken, araç sürücüsünün...

Aydın’da seyir halindeyken aniden yanmaya başlayan otomobildeki yangın ormana sıçradı. Köylülerin ve itfaiyenin anında müdahalesi ile ormana sıçrayan yangın kısa sürede söndürülürken, araç sürücüsünün soğuk kanlılığı da olası bir faciayı önledi.

Olay Aydın Efeler İlçesi’ne bağlı Paşayaylası yolundaki Ormanlarla kaplı Karaköy girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre hafta sonu tatilini değerlendirmek üzere urat U. iki çocuğu ve eşi ile birlikte 09 AD 969 plakalı otomobili ile yaylaya çıkarken araç Karaköy girişinde aniden yanmaya başladı. Aracın ön kısmından dumanların çıktığını gören Murat U. hemen arabayı sağa çekip eşini ve arka koltukta uyumakta olan çocuklarını indirip yangın söndürme tüpü ile alevlere müdahale etti. Söndürme tüpünün yangını söndürmeye yetmemesi üzerine Sürücü Murat U. LPG’li aracın tankını da kapatmayı başardı. Efeler ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre mesafede meydana gelen yangında tekerleri ve balataları da yanan araç yokuş aşağıya sürüklendikten sonra dağa dayandı.

Bu sırada yanan araçtan yükselen alevler ormana sıçradı. Yoldan ve ormandan dumanların yükseldiğini gören köylülerin de müdahalesi ile ormanda başlayan yangın büyümeden kontrol altına alındı. Yangında otomobil tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken itfaiye ekipleri de ormanda başlayan yangını söndürdü.

Adeta facianın eşiğinden dönülen yangında can kaybının yaşanmaması ve ormanda başlayan yangının hemen kontrol altına alınıp söndürülmesi teselli kaynağı oldu.

SEYİR HALİNDEKİ OTOMOBİLDE BAŞLAYAN YANGIN ORMANA SIÇRADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.