"Sicil affı esnafa rahat bir nefes aldıracak"

"Sicil affı esnafa rahat bir nefes aldıracak"
Sicil affı ile ilgili çalışmaların esnaf ve sanatkar açısından son derece önemli olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Sicil affı...

Sicil affı ile ilgili çalışmaların esnaf ve sanatkar açısından son derece önemli olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Sicil affı esnafa rahat bir nefes aldıracak, piyasaya yeniden hareket ve bereket kazandıracak" dedi.

Bir taraftan terör olayları, diğer taraftan ülke dışındaki siyasi ve ekonomik gelişmelerin Türkiye'de geçici bir ekonomik durgunluğa neden olduğunu ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "40 yıldır tek bir çeki dönmemiş, tek bir kuruş ödenmemiş borcu olmayan esnaf bile zaman zaman sıkıntı yaşayabiliyor. Geçici süreli sorunlar zamanla çözülse de bankaların kara listesine bir kere giren bir daha kredi alamıyor. Oysa esnafın asıl böyle zamanlarda krediye ihtiyacı var" diye konuştu.

Bankaların güneşli günde uzattığı şemsiyeyi yağmur başladığında geri istememesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, "Bankalarda kredi kullanımı için yeteri miktarda kaynak bulunmasına rağmen kara liste yüzünden bu kaynak esnafımıza ulaşmıyor. Esnafın finansmana erişimi kolaylaşırsa bundan sadece esnaf değil, çiftçi de işçi de emekli de kazanır. Kısacası Türkiye kazanır. Dolasıyla esnafa bugün verilecek destek, yarın daha büyük ve sürdürülebilir bir ekonomik büyüme olarak geri dönecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.