Şifa Sağlık Grubu’nun Kalbi Nahcıvan’da Anlattı

Şifa Sağlık Grubu’nun Kalbi Nahcıvan’da Anlattı
Nahçıvan Sağlık Bakanlığı ile İzmir Şifa Üniversitesi Hastaneleri ve Erzurum Şifa Hastanesi kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi doktorlarının katılımıyla Nahçıvan’da, ’1. Şifa Üniversitesi Hastaneleri kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi kongresi” düzenle

- Nahçıvan Sağlık Bakanlığı ile İzmir Şifa Üniversitesi Hastaneleri ve Erzurum Şifa Hastanesi kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi doktorlarının katılımıyla Nahçıvan’da, ’1. Şifa Üniversitesi Hastaneleri kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi kongresi” düzenlendi. Duzdağ Otel Salonu’nda düzenlenen Kongreye Nahçıvan’dan 200’e yakın hekim katıldı.

Nahçıvan’ın kuruluşunun 90 yıl dönümü anısına Türkiye ve Nahçıvan’lı kardiyoloji ve kalp- damar cerrahisi hekimleri Nahçıvan’da ’1. Şifa Üniversitesi Hastaneleri kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi kongresi”ni gerçekleştirdi. Türk ve Nahçıvanlı hekimler kardiyoloji ve kalp damar cerrahisindeki teknolojik ve bilimsel gelişmeleri masaya yatırdı. Nahçıvan Sağlık Bakanı Dr. Niyazi Novruzov’un da katıldığı kongreye Azerbaycan, Nahçıvan ile İzmir Şifa ve Erzurum Şifa hastanelerinden çok sayıda hekim katıldı. 4 oturum halinde gerçekleştirilen kongrede hekimler tecrübelerini ve mesleki bilgilerini paylaştılar.

“ŞİFA HASTANELERİYLE ONUR DUYUYORUZ”

Nahçıvan Sağlık Bakanı Dr. Novruzov, Türkiye’nin kalp damar cerrahisi konusunda saygın hastanelerinden Şifa Hastaneleri’nin hekimlerini misair etmekten onur duyduklarını söyledi. Novruzov, Şifa Üniversitesi Hastaneleri’nin özellikle Erzurum Şifa Hastanesi’nin sağlık eğitimi konusunda kendilerine çok yardımcı olmasından dolayı sevinç duyduğunu ifade etti. Nahçıvan’ın kurulmasında Türkiye’nin emeğinin çok geçtiğine de işaret eden Sağlık Bakanı,”Nahçıvan’ın 90 kuruluş yıl dönümünde Şifa Hastaneleri’nin hekimlerini ağırlamaktan onur ve şeref duyuyoruz. Burada kalp damar cerrahisindeki gelişmeleri konuşurken, dostluklarımızı da pekiştireceğiz.” dedi.

“BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞTIK”

Erzurum Şifa Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sabahattin Dalga’da kongrenin açılış konuşmasında Türkiye, Azerbaycan ve Nahçıvan’lı hekimlerin bilgi ve tecrübe paylaşımı amaçlı bir kongreye katılmaktan mutluluk duyduklarını anlattı. Dalga, insanlığa faydalı olmak için hekimlerin sık sık bilgi ve tecrübe paylaşım amaçlı kongrelerin önemine vurgu yaparak,”Bu kongrede kardiyoloji, kalp damar cerrahisindeki bilgilerimizi paylaşıp, mesleki bilgilerimize yeni bilgiler katacağız. Bu sayede ortak akıl ve bilgilerde elde edilen tecrübelerimizle insanlığa ve iki ülke vatandaşlarına daha kaliteli, sağlık hizmeti sunmuş olacağız.” diye konuştu.

Kongreye; konuşmacı olarak , Prof. Dr. Talat Tavlı, Prof. Dr. Vedide Tavlı, Doç. Dr. Fuat Gündoğdu, Resad Mahmudov, Seymur Musayev, Uz. Dr. Emir Evren Özcan, Opr. Dr. Volkan Yurtman, Doç. Dr. Faik Fevzi Okur, Yrd. Doç. Dr. Beşir Akpınar, Uz. Dr. Süleyman Caferov, Uz. Dr. Hasan Kocatürk, Uz. Dr. Mahir Ehmedov ve Uz. Dr. Nail Mehbaliyev alanlarında sunum yaptılar. Program sonunda sunum yapan doktorlara günün anısına birer plaket takdim edildi.

Programın ikinci gününde ise Nahcıvan’ın önemli tarihi ve turistik mekanlarından Ashabı Kehf Mağrası ve Duzdağ Mağarası gezildi.

ŞİFA SAĞLIK GRUBU’NUN KALBİ NAHCIVAN’DA ANLATTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.