Şifa Üniversitesi, 7 İlde Velileriyle Buluşuyor

Şifa Üniversitesi, 7 İlde Velileriyle Buluşuyor
2014 ÖSYS’de kontenjanını yüzde 100 doldurarak yeni bir başarıya imza atan Türkiye’nin sağlık üniversitesi Şifa, şimdi de kendisine bu güveni besleyen öğrenci ve velileri ile Geleneksel Aile Yemeklerinde bir araya geliyor.

- 2014 ÖSYS’de kontenjanını yüzde 100 doldurarak yeni bir başarıya imza atan Türkiye’nin sağlık üniversitesi Şifa, şimdi de kendisine bu güveni besleyen öğrenci ve velileri ile Geleneksel Aile Yemeklerinde bir araya geliyor.

Türkiye Tabipler Vakfı’nın (TÜTAV) bir kuruluşu olan Şifa Üniversitesi, TÜTAV’ın sağlık hizmetlerinde edindiği 35 yıllık deneyimi sağlık eğitimine taşıdı. 2014 ÖSYS’de kontenjanını yüzde 100 doldurarak yeni bir rekora imza atan Şifa Üniversitesi, Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik bölümlerinde Türkiye birincisi; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde de Türkiye ikincisi oldu.

Şifa Üniversitesi, hem öğrenci velileri ile tanışmak hem de kendisine duyulan bu güvene teşekkür etmek için 7 ilde ‘Büyük Şifa Ailesi Yemekleri’ düzenliyor. 21 Ağustos’ta Gaziantep ile başlayan Aile Yemekleri; Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli, Uşak ve Isparta ile devam edecek.

Gaziantep’teki Aile Yemeğine Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H.Hüseyin Yılmaz, TÜTAV Temsilcisi Alaattin Şahin ve Şifa Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hacıbeyoğlu katıldı.

Bu alanda bir ilke imza atarak; üniversitenin ilk yılından beri Şifa Aile Yemekleri’ni düzenlediklerini ve her yıl öğrenci velileri ile bir araya geldiklerini belirten Şifa Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahin Hacıbeyoğlu, “Şifa Üniversitesi; akademisyeni, öğrencisi ve öğrenci velileri ile birlikte büyük bir ailedir. Biz düzenlediğimiz yemeklerde bu büyük ailenin buluşmasını sağlıyoruz” dedi.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERİN TERCİHİ ‘ŞİFA’

Şifa Üniversitesinin başarılı öğrencilerin tercihinde bir gelenek haline geldiğini hatırlatan Hacıbeyoğlu, şunları söyledi:

“Şifa Üniversitesi, sağlık alanında eğitim vermek ve istihdam sağlamak amacıyla TÜTAV tarafından kurulmuştur. TÜTAV ve bünyesindeki sağlık kuruluşlarının 35 yıllık deneyimi, kadrosu ve teknolojik altyapısı; kuruluşu ile birlikte Şifa Üniversitesi’ne aktarılmıştır. Henüz 4 yıllık bir üniversite olan Şifa’nın, bu başarılarının altında bu 35 yıllık deneyim yatmaktadır. Üniversitemizin hedefi de sağlık alanında dünya standartlarında nitelikli mezunlar verebilmektir.”

YÜZDE 100 DOLULUK ORANI

Öğrencilerin, Şifa Üniversitesi’ni bilinçli olarak tercih ettiğini ve yüzde 66’sının Şifa’yı ilk 3 tercihi içerisinde yazarak yerleştiğini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Hacıbeyoğlu, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2014 ÖSYS’de de fakültelerimiz ve meslek yüksekokulumuz yüzde 100 doluluk oranıyla yeni bir başarıya imza attı. Şifa Üniversitesi’ne olan bu güven, boşuna değildir. Şifa Üniversitesi 13 sağlık kuruluşu, 800 yatak kapasitesi, yılda ortalama 1,5 milyon hasta tedavisi ile öğrencilerine çok önemli sağlık uygulama olanakları sağlamaktadır. Şifa Üniversitesi Hastaneleri’nde tüm branşlarda verilen sağlık hizmetleri, deneyimli akademik kadro ve teknolojik altyapı zenginliği; Şifa Üniversitesi’nin öğrencilerine de ayrıcalıklı bir eğitim fırsatı oluşturmaktadır. 2 bin 200 çalışanıyla büyük bir aile olan Üniversitemiz, öğrencilerini ve öğrenci velilerini de bu büyük ailenin birer ferdi olarak görmektedir” şeklinde konuştu.

3 ÖĞRENCİYE BİR AKADEMİSYEN

Şifa Üniversitesi Hastaneleri hakkında da bilgi veren Hacıbeyoğlu, Bornova Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin Türkiye’deki JCI akreditasyonu olan 6 uygulama ve araştırma hastanesinden birisi olduğunu söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Hacıbeyoğlu, “Üniversitemizde 1 öğretim üyesine 3 öğrenci düşmektedir. Bu oranla da üniversitemiz Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 1’inci, tüm üniversiteler arasında ise 2. sırada yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

YURTDIŞI EĞİTİM VE STAJ PROGRAMLARI

Öte yandan Şifa Üniversitesi’nin Amerika ve Avrupa’nın saygın üniversite ve sağlık kuruluşlarıyla yaptığı anlaşmalarla öğrencilerine çeşitli yurt dışı staj olanakları sağladığını anlatan Hacıbeyoğlu, şöyle konuştu:

“Bu yıl 63 tane öğrencimiz yaz stajını yurt dışında yaptı. Bu sayı içinde yer alan ve henüz 3. sınıfı tamamlamış 18 tıp öğrencimiz; USMLE stajları için yaptıkları başvurularıyla, Amerika Birleşik Devletlerinin en seçkin üniversite (Harvard, John Hopkins, Methodist International, University of Chicago, Texas Kalp Hastanesi, University of California ve MD Anderson vb) ve hocalarından kabul alarak üniversitemize bir rekor yaşattılar.”

Şifa’nın Avrupa Birliği Bolonya süreci ile uyumlu bir İngilizce eğitimi uyguladığına dikkat çeken Hacıbeyoğlu, Şifa öğrencilerinin hazırlık sınıfı için bir yıl kaybetmeden, yoğunlaştırılmış ve tüm yıllara yayılmış; haftalık 6 ila 10 saatlik bir İngilizce eğitimle yabancı dil eğitimlerini tamamladığını kaydetti.

ŞİFA İLK MEZUNLARINI VERİYOR

Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Hacıbeyoğlu, Şifa Üniversitesi’nin 2015 Haziran ayı itibarıyla Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’ndan ilk mezunlarını vereceğini de müjdeleyerek, 2015 yılında 415 Şifa mezununun mesleki kariyerleriyle buluşturulacağını ifade etti.

ŞİFA ÜNİVERSİTESİ, 7 İLDE VELİLERİYLE BULUŞUYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.