Şifanur Bebek Şifayı Bulmak İçin Sıra Bekliyor

Şifanur Bebek Şifayı Bulmak İçin Sıra Bekliyor
Adana’da 7 aylık Şifanur Gündüz, halk arasında "mermer kemik" olarak bilinen osteopetrosis hastalığıyla mücadele ediyor. Aynı hastalıktan çocuklarından birini kaybeden aile, bulunan iliğin biran önce...

Adana’da 7 aylık Şifanur Gündüz, halk arasında "mermer kemik" olarak bilinen osteopetrosis hastalığıyla mücadele ediyor. Aynı hastalıktan çocuklarından birini kaybeden aile, bulunan iliğin biran önce nakledilmesini bekliyor.

Mehmet ve Fatma Gündüz çifti, 28 Aralık 2007’de dünyaya gelen üçüncü çocukları Mahmut Gündüz’ün gözünde bir sorun olduğunu fark etti. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne götürülen küçük Mahmut’a yapılan tetkiklerin ardından "osteopetrosis" tanısı konuldu. Mahmut Gündüz, uygun ilik bulunamaması ve geç kalınması nedeniyle 6 yaşında hayatını kaybetti. Gündüz çiftinin 26 Mayıs 2014’de ise bir kızları dünyaya geldi. Çift, kızlarının ismini kaderi ölen çocukları Mahmut gibi olmasın diye ‘Şifanur’ koydu. Ancak Fatma Gündüz, yine 3 aylıkken Şifanur’un gözünde bir kayma olduğunu fark etti. Doktora götürülen Şifanur’a da osteopetrosis teşhisi konuldu.

Yapılan testler sonucunda Şifanur’a ablası Nurcan Gündüz’ün iliğinin yüzde 100 uyumlu olduğu belirlendi. Şifanur’u da Mahmut gibi kaybetmek istemeyen aile, nakil için özel bir hastaneye başvurdu. Naklin daha hızlı yapılacağını ümit eden aileye 3 ay sonraya randevu verildi. Ancak hastane, verilen sürenin sonunda sıra olduğunu belirterek süreyi uzattı. Şifanur’u da kaybetmek istemeyen Gündüz ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan yardım istedi.

“ŞİFANUR’U DA KAYBETMEK İSTEMİYORUM”

Baba Mehmet Gündüz, oğlu Mahmut’un ölümünün ardından umutlarını Şifanur’a bağladıklarını belirterek, “Ama bu çocuğumun da osteopetrosis olduğunu öğrendik. Eşim yine gözlerinden anladı. Doktorumuz vefat eden oğlumun hastalığından olduğunu söyledi. Bizde hızla davranarak ilik testine başvurduk. Büyük kızımın iliği yüzde 100 uyumlu çıktı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde nakil çok geç yapılır diye bir özel hastaneye gittik. Belki biraz daha hızlı olur diye düşündük. Ama 3 ay geçmesine rağmen bekletiyorlar. Yüzde 100 uyumlu olmasına rağmen ‘3 ay sürer’ dediler. Şimdi de boş yatak yok, odalar dolu gibi bahanelerle artık bizi oyalıyorlar mı yoksa başka planları mı var bilmiyorum” dedi.

Mahmut’un hastalığını öğrendiklerinde kurtarmak için çok geç kaldıklarını kaydeden baba Gündüz, “Diğer çocuğum için çok geç kaldık ve vefat etti. Aynı şekilde kızımı da kaybetmek istemiyorum. Tekrar bu acıyı yaşamak istemiyorum. Yetkililere seslenmek istiyorum, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’ndan yardım istiyorum. Kızımın biran önce bu hastalıktan kurtulması için iliği de var elimizde” diye konuştu.

"YİNE EVLAT ACISI YAŞAMAK İSTEMİYORUM"

Anne Fatma Gündüz ise, ikinci bir evlat acısı yaşamak istemediklerini ifade ederek, “Bir daha aynı acıyı yaşamak istemiyoruz. Başka hastanelere götürecek durumumuz yok. Eşim çalışmıyor, Ankara’ya, İstanbul’a götürecek durumu yok. Oğlum da ben de çok acı çektik. 6 senedir Balcalı Hastanesi’nde yatıp kalktık. Bir daha yaşamak istemiyoruz. Lütfen bize yardım edin” dedi.

Konuyla ilgili bilgisine başvurulan özel hastane yönetimi ise, “Şifanur nakil planımız içerisinde. Sınırlı sayıda yatağımız var. Bu nedenle acil sırasına göre nakil yapılıyor. Şifanur’un ölümcül bir hastalığı yok. Bilgimiz dahilinde Şifanur’u bekletiyoruz. Sıra geldiğinde Şifanur’u ameliyata alacağız” şeklinde bilgi verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.