Sigorta İçin Son Gün Yarın

Sigorta İçin Son Gün Yarın
Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, tarım sigortası için son günün 5 Mart olduğunu geçen yıl yaşanan zararın bu yılda yaşanmaması için sigortaların yaptırılması gerektiğini söyledi...

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, tarım sigortası için son günün 5 Mart olduğunu geçen yıl yaşanan zararın bu yılda yaşanmaması için sigortaların yaptırılması gerektiğini söyledi.

Üreticilerin ürünlerini zirai dondan korumak için yaptıkları tarım sigortası başvuruları yarın sona eriyor. Geçen yıl 29-30 Mart’ta Ordu’da meydana gelen zirai don bir çok üreticiyi etkilemiş il genelinde 9-10 ilçede rekolte sıfır çıkmıştı. Aynı senaryonun bir kez daha yaşanmaması için uyarılarda bulunan Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, en önemli uygulamanın tarım sigortası yaptırmak olduğunu söyledi. Sigorta yaptırma süresinin yarın sona erdiğini belirten Yılmaz, sigorta dışında yapılabilecek uygulamalara değindi.

"HAVA EKSİ DERECELERE DÜŞECEK"

Bu yıl içerisinde şuana kadar Ordu’da her hangi bir don olayının yaşanmadığını ifade eden Yılmaz, bu durumun bundan sonraki süreçte yaşanmayacağı anlamını taşımadığını vurguladı. Sahil ve orta kesimlerde fındıkların uyandığını bu üreticilerin daha tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulunan Yılmaz, "Geçtiğimiz yıl Ordu’da yaşanan zirai don sonrası büyük hasarlar yaşadık. Bu yıl şuana kadar her hangi bir don olayı ile karşılaşmadık. Ancak bu durum ilerleyen günlerde yaşanmayacak anlamına gelmemeli ve tedbirli olunmalı. Şuan sahil ve orta kesimlerde fındıklar uyanmaya başladı. Yarından itibaren meteorolojiden alınan verilere göre hava sıcaklığı eksi derecelere düşecek. Bu bağlamda fındığın uyandığı yerlerde eksi dereceler zarar oluşturabilir buna dikkat edilmeli" dedi.

"TARIM SİGORTASI YAPTIRMAK HEPSİNDEN DAHA ÖNEMLİ"

Üreticiler bu soğuk geçecek günlerde yapılması gerekenler hakkında uyarılarda bulunan Yılmaz, "Üreticilerimiz bu eksi derecelerde geçecek günlerde duyarlı olmalı. Tüm üreticilerimiz hepsinde önce 5 Mart’ta sona erecek olan tarım sigortasını yaptırmalı. Sigorta yaptırılmasının ardından üreticilerimiz meteoroloji bültenlerini takip etmeli. Sahil ve orta kesimde fındığın uyandığı yerlerdeki üreticilerimiz gece 23.00’den sonra havanın derecesine göre bahçelerinde bulundurdukları lastik, saman ve ot gibi malzemeleri yakarak dumanlama yapabilir. Sisleme makineleri devreye sokulabilir. Ve bir diğeri de bahçelerde bulunan sulama sistemi devreye sokularak don olayının zararları azaltılabilir" diye konuştu.

Üreticilerin bu süreçte çok dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Kemal Yılmaz, tarım sigortası başvurularının 5 Mart mesai bitiminde sona ereceğini hatırlatarak üreticileri sigorta yaptırmaya davet etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.