Siirt'te 23 Nisan Etkinlikleri

Siirtte 23 Nisan Etkinlikleri
Siirt'te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

- Siirt'te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Kutlama programı, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi. Bayram kutlama töreni saat 10.00’da Atatürk Stadyumu'nda, Siirt Valisi Ahmet Aydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal ve Belediye Başkan Vekili Zekeriya Çığır’ın kortej aracıyla öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Okul öğrencileri tarafından günün anlam önemini belirten şiirler okundu. Burada günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, bugünün, milletiyle muhteşem zaferler elde eden, tarih yazan devletin, yeniden Ankara’da inşa edilişinin ilk büyük şahlanışını ifade eden gün olduğunu söyledi. Taş, "23 Nisan Türk devletinin temellerinin atıldığı, emperyalist devletlere karşı kıran kırana milli mücadelenin verildiği ve modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolun ilk adımı olan, dünyada tek çocuk bayramı olma özelliği de taşıyor. Dünya çocukları arasında dostluk, kardeşlik ve sevgi bağlarının pekişmesine katkıda bulunması açısından büyük öneme de sahiptir. Sevginin, kardeşliğin tohumlarının atıldığı bu güzel günden beklentimiz dünya geleceğinde hoşgörünün hakim olması, barışın ve mutluluğun tesis edilmesidir" dedi.

Konuşmanın ardından ilköğretim okulları arası şiir, liselerarası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programın son bölümünde gösteri yapan çocuklar için hazırlanan Titanic isimli şişirilmiş animasyon maket, yoğunluk sonucu devrildi. Öğrencilerin üzerine düşen maketten, şans eseri yaralanan olmadı.

Etkinlik, okul kortejinin geçişiyle sona erdi.

SİİRT'TE 23 NİSAN ETKİNLİKLERİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.