Siirt’te Bin 200 Çocuk Diş Taramasından Geçirildi

Siirt’te Bin 200 Çocuk Diş Taramasından Geçirildi
Siirt’te diş fırçalama alışkanlığının geliştirilmesi için başlatılan kampanya ile şu ana kadar bin 200 çocuk diş taramasından geçirildi.

- Siirt’te diş fırçalama alışkanlığının geliştirilmesi için başlatılan kampanya ile şu ana kadar bin 200 çocuk diş taramasından geçirildi.

Siirt Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Şehmus Bayam, kentte diş fırçalama alışkanlığının sağlanması için okul öncesi başta olmak üzere tüm okullarda seminer ve tanıtıcı panel tertipleyerek 8 bin adet diş fırçası ve diş macunu dağıtacaklarını söyledi. Siirt’te diş fırçalama alışkanlığının çok düşük olduğunu belirten Bayam, Bakanlığın desteğiyle halkın ağız ve diş sağlığı bakımına dikkat çekmek ve fırçalama alışkanlığını sağlamak için ‘Bende dişlerimi fırçalıyorum’ kampanyası başlattıklarını kaydetti. Bayam, "Bu kampanyada çeşitli okullarda yapacağımız tarama ve seminerlerle öğrencilerde diş fırçalama alışkanlıklarını geliştireceğiz. Diş fırçalamanın günde kaç defa yapılması gerektiği hakkında ve diş fırçalamanın önemi hakkında Bakanlığımızın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'mize gönderdiği 8 bin diş fırçası ve diş macunu dağıtacağız. Halkımızı ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendiriyoruz. Günde iki kere fırçalanmasını tavsiye ediyoruz. Yeni neslin bu alışkanlığı sağlamak için halkımızdan destek bekliyoruz. Hedefimiz Siirt’te tüm okul öncesi öğrencilerine ulaşarak bu bilinci aşılayıp, onları motive etmek için çalışma yürüteceğiz" dedi.

Daha sonra Bayam ve beraberindeki sağlık görevlileri, merkez Halide Edip Adıvar Ana Okulu'nda çocukları diş sağlığı taramasından geçirdi. Diş fırçalamanın nasıl yapılması gerektiğini anlatan Bayam, diş fırçalamanın insan sağlığında etkisi ve mikroplu dişlerin diğer birçok hastalıkları tetiklediği konusunda bilgiler verdi.

Daha sonra çocuklara dağıtılmak üzere getirilen bin 200 diş fırçası ve macun dağıtıldı. Diş taramasının diğer okullarda da yapılacağı belirtildi.

SİİRT’TE BİN 200 ÇOCUK DİŞ TARAMASINDAN GEÇİRİLDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.