Siirt'te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Siirtte Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri
Siirt’te Kutlu Doğum Haftası etkinleri kapsamında düzenlenen programda sahne alan Dursun Ali Erzincanlı’nın okuduğu şiir salondakileri ağlattı.

- Siirt’te Kutlu Doğum Haftası etkinleri kapsamında düzenlenen programda sahne alan Dursun Ali Erzincanlı’nın okuduğu şiir salondakileri ağlattı.

Siirt İl Müftülüğü tarafından tertiplenen programa Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt Milletvekili Osman Ören, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Sancaklar Vakfı Fahri Başkanı Ethem Sancak ve çok sayıda vatandaş katıldı. 14 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlik, İstanbul Beyazıt Cami İmam Hatibi Suat Tokgöz tarafından Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı. Programda bir konuşma yapan Siirt Valisi Ahmet Aydın, bu yıl kutlanan etkinliklerin dolu dolu geçtiğini söyledi. Vali Aydın, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen etkinlikle Peygamber Efendimizi anlamaya çalıştık. Ne yapsak azdır. Bugün burada toplananlar siz değerli davetliler, onun sevgisi, aşkı ve muhabbeti için toplandınız. Etkinliklerde emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas yaptığı konuşmada, dünyanın dört bir yanında Hazreti Peygamberin anıldığını belirterek, kainatın Efendisi'nin şefkati, merhameti, örnek şahsiyetini kendisine layık bir şekilde anmaya çalıştıklarını söyledi. Arvas, “1443. doğum gününü kutladığımız, bütün resullerin seyyidi, evliyaların imamı, bütün mahlukatın en şereflisi olan ve ümmeti uğruna şereflendiğimiz peygamber sevdalıları olarak, ona layık olmaya çalışıyoruz. Veysel Karani gibi yüz birlerce insan senin kapının dergahının kölesi oldu. Bütün Nakşi ve Geylaniler senin kapının eşiğini öpmekle şereflendiler. İşte bütün sadat-ı kiramın eşiğinin kapısını öpmekle şereflendikleri bir peygamberi anlatmak mümkün müdür? Ben sözlerimle onu anlatamam. Ancak ondan bahsedilerek dünya değer kazanır” şeklinde konuştu.

Desteklerinden dolayı Sancaklar Vakfı'na teşekkür eden Arvas, etkinlik kapsamında, il genelinde ortaokullarda 40 bin öğrenciye Hazreti Muhammed'i anlatan kitap dağıtıldığını, liselerde 20 bin öğrenciye peygamber efendimizi anlatan kitap okutulduğunu sözlerine ekledi.

Sancaklar Vakfı Fahri Başkanı Ethem Sancak ise yaptı konuşmada, ünlü eserlerden birinin, insanlık tarihinin en ünlü sosyal bilimcisinin Hazreti Muhammed olduğunu söylediğini belirtti. Sancak, "Çünkü o, 50 yıllık bir sürede dünyanın üçte ikisini oluşturan uygar isminde insanlık tarihinin en büyük toplumunu oluşturdu. Neredeyse 150 yıldır eğitim kurumumuzda hazreti peygamberimizi hayatını anlatan siyari okuyup anlatmak yasaktı. Ama şimdi yapılan düzenlemelerle artık peygamberimizin hayatını anlatan eserler devletimiz himayesindeki okullarda öğretiliyor olması çok önemlidir” diye konuştu.

Program daha sonra Ebul Vefa Camii İmam Hatibi İbrahim Çoban tarafından ilahi albümü galası ile devam etti. Dursun Ali Erzincanlı tarafından okunan şiir dinletisi salonu dolduran davetlileri duygulandırdı, birçok kişi, Ali Erzincanlı’nın, seslendirdiği, “40 Yaşındasın’ adlı şiirle gözyaşlarına hakim olamadı.

Etkinlik, Sancaklar Vakfı ile Türk Kızılay Derneği Siirt Şubesi’nin desteğiyle, 10 engelliye akülü tekerlekli sandalye dağıtılması ve etkinliklerde emeği geçenlere plaketlerinin verilmesiyle sona erdi.

SİİRT'TE KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.