Siirt'te 'Lice' Yürüyüşü

Siirtte Lice Yürüyüşü
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Halkların Demokrasi Partisi'nin (HDP) öncülüğünde toplanan bir grup, Lice’de meydana gelen olayları protesto eden bir açıklama yaptıktan sonra yürüyüş düzenledi.

- Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Halkların Demokrasi Partisi'nin (HDP) öncülüğünde toplanan bir grup, Lice’de meydana gelen olayları protesto eden bir açıklama yaptıktan sonra yürüyüş düzenledi.

BDP öncülüğünde parti binası önünde toplanan kalabalık grup, Mahsun Korkmaz ve Mehdin Taşkın’ın fotoğraflarının yer aldığı pankartla Güres Caddesi Kızılay binası önüne yürüdü. Toplanan grup adına açıklama yapan BDP Siirt İl Başkanı M. Ata İnan, Türkiye’nin çok hassas bir dönemden geçtiğini belirterek, devlet görevlilerinin ve yetkililerini Kürt halkının hassasiyetlerine yönelik daha dikkatli olmaya davet etti.

Siirt Belediye Eş Başkanı Belkıza Beştaş Epözdemir ve HDP Siirt İl Başkanı Yılmaz Çınar, eski Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve kalabalık grubun katıldığı etkinlik, yapılan açıklamanın ardından bir dakikalık oturma eylemi ile sona erdi. Grup daha sonra sessizce dağıldı.

SİİRT'TE 'LİCE' YÜRÜYÜŞÜ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.