Siirt'te Öğretmenler Günü Kutlamaları

Siirtte Öğretmenler Günü Kutlamaları
Siirt’te, 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

- Siirt’te, 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlk tören sabah saat 09.30’da İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay’ın Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Saat 10.00’da Kültür Merkezi'nde, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Siirt Vali Vekili Bahadır Yörük, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Jandarma Komutanı Albay Şenol Yeloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, okul müdürleri ve öğretmenlerin katılımıyla kutlama programı düzenlendi. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihinin en anlamlı mesleği olduğunu belirterek, bir insanı kurtarmanın bir alemi kurtarmak olduğunu söyledi. Eğitilen bir insanın huzurlu bir toplum ve mutlu bir geleceğe vesile olduğunu dile getiren Suay, "Çok yakın zamanda eğitimsizlikten kaynaklanan 6-7 Ekim tarihleri arasında yaşanan olaylar hepimizin yüreğini yaktı. Onları yapanlar 13-14 yaşlarında gençlerdir. Eğer o insanlar eğitilebilseydi o okullar yanar mıydı? Dolayısıyla bize yüklenen bu ağır sorumluluğun içindeyiz. Öğretimin yanında eğitime büyük bir ağırlık vermemiz gerekir" dedi.

Öğretmenler adına konuşan edebiyat öğretmeni Hayrettin Amcalar ise, bir milletin çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi için eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesiyle ancak mümkün olabileceğini söyledi.

Program, mesleğe yeni giren öğretmenlerin yemin töreninden sonra Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından müzik dinletisi ile devam etti.

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından halk oyunları gösterimi ve Ezgileri adlı kitabının tanıtımı ve galası ile program sona erdi.

SİİRT'TE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMALARI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.