Silahlı Eylemcilerle Müzakereler Sürüyor

Silahlı Eylemcilerle Müzakereler Sürüyor
İstanbul Adliyesi’nde Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınmasıyla başlayan kriz devam ediyor. Özel harekat polisleri adliyede hazır bulunurken, eylem...

İstanbul Adliyesi’nde Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınmasıyla başlayan kriz devam ediyor. Özel harekat polisleri adliyede hazır bulunurken, eylemcilerle müzakereler sürüyor.

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, katibi ile birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın 6’ncı katında bulunan odasında rehin alındı. Yasadışı sol bir örgüt üyesi olduğu saldırganlar, savcıyı öldürmekle tehdit ederek taleplerini sıraladı. Olayın duyulmasıyla adliye koridorları boşaltıldı. Çok sayıda polis ekibi ve özel harekatçılar adliyeye sevk edildi. Çelik yelek giyen polisler de uzun namlulu silahla rehine eyleminin yaşandığı kata geldi.

Adliyede olası bir operasyon için hazırlıklar yapılırken, diğer yandan ise saldırganlarla müzakereler başladı. Yapılan görüşmede saldırganlar taleplerini sıraladı. Adliyedeki rehine eylemi devam ediyor.

Diğer yandan, Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Gökmen Yeşil, savcının rehin alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Derneğimizden bir yetkiliyle görüşmek istenmesine yönelik adliyedeyiz, başsavcıyla beraberiz. Şu an içeride kaç kişi var bilmiyoruz. Ümit Kocasakal’ı bekliyoruz, aramızda görüşeceğiz sonra DHKP-C ile görüşüp görüşmemeye karar vereceğiz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.