Silifke’de Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Silifke’de Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri
Mısır’da İslami ilimler üzerine eğitim alan yazar Muhammed Emin Yıldırım, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Silifke’de “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku” konulu konferans verdi.Silifke...

Mısır’da İslami ilimler üzerine eğitim alan yazar Muhammed Emin Yıldırım, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Silifke’de “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku” konulu konferans verdi.

Silifke ilçe müftülüğü “Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri içerisinde yer alan ve Gül-Demeti Derneği tarafından belediyenin otogar düğün salonunda organize edilen ”Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku” konulu konferans düzenlendi.

Kur’an tilavetinin ardından, Konferansta bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Emin Yüksek, “Yeni bir kutlu doğum haftasını idrak etmenin coşkusunu yaşamaktayız. Her yıl olduğu gibi bu yıl da çok önemli olduğuna inandığımız bir tema ve başlıkla huzurlarınızdayız. Ülkemizin her tarafında pek çok kurum ve kuruluş, sivil toplum tarafından kutlu doğum programları tertip ediliyor. Biz de müftülüğümüz olarak ve derneklerimizle beraber her bölgemizde, her mahallemizde, neredeyse her camimizde programlar tasarladık. İlçemiz genelinde takriben 50 ye yakın kutlu doğum programı gerçekleştireceğiz. Bu programlarda emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Maddi ve manevi katkı sağlayan tüm dostlarımıza, bütün kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra, Muhammed Emin Yıldırım, “Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku” konulu konferansı sundu. Yıldırım, temel, insanların kendisine ve yakın çevresine değer vermesi gerektiğini, komşularla ve birbirimizle olan ilişkilerin nasıl olması gerektiğini, peygamberimizin yaşamından örnekler vererek 2 saat yakın sunum yaptı.

MISIR’DA İSLAMİ İLİMLER ÜZERİNE EĞİTİM ALAN YAZAR MUHAMMED EMİN YILDIRIM, KUTLU DOĞUM HAFTASI DOLAYISIYLA SİLİFKE’DE “HZ. PEYGAMBER VE BİRLİKTE YAŞAMA AHLAKI VE HUKUKU” KONULU KONFERANS VERDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.