Simavlı Hayırseverin Eseri Yükseliyor

Simavlı Hayırseverin Eseri Yükseliyor
Kütahya’nın birinci derece deprem kuşağındaki ilçesi Simav’da tamamlandığında turistik kentin en büyük camileri arasına girecek olan 9 şiddetindeki depreme dayanıklı cami inşaatının karkası bitme aşam...

Kütahya’nın birinci derece deprem kuşağındaki ilçesi Simav’da tamamlandığında turistik kentin en büyük camileri arasına girecek olan 9 şiddetindeki depreme dayanıklı cami inşaatının karkası bitme aşamasına geldi.

Simav’da yaptırdığı 3 okul, 2 cami, 1 spor salonu ve yardıma muhtaç öğrenciler yararına kurduğu eğitim vakfı ile tanınan 2009 yılı TBMM Üstün Hizmet Ödüllü hayırsever işadamı Nurullah Koyuncuoğlu (86) şimdi de 19 Mayıs 2011’deki 5.9’luk depremin yıktığı Kekliktepe Mahallesindeki adını taşıyan 500 kişilik camisinin yerine yenisini yaptırıyor.

2011 yılından bu yana cemaatin caminin bitişiğine kurulan Çadır Mescitte ibadetlerini zor koşullarda yerine getirmeye çalıştığına vurgu yapan hayırsever işadamı Keresteci Nurullah Koyuncuoğlu, “3 yıl önce yıkılan caminin yerine şimdi 9 şiddetindeki bir depreme dayanacak şekilde daha konforlusunu yapıyoruz” dedi.

Eskiden 500 kişilik olan camisinin yerine şimdi 750 kişilik olarak yenisini ve daha konforlusunu yapmaya çalıştığını dile getiren hayırsever Koyuncuoğlu, işyerine çok yakın Kekliktepe Mahallesindeki cami inşaatını her gün kontrol ettiğini söyledi.

Caminin karkas inşaatının bitme noktasına gelmesinden büyük bir sevinç duyduğuna vurgu yapan Koyuncuoğlu, en büyük arzusunun ölmeden önce hemşerilerine vefa borcunu ödeyebilmek için bir de Kadın Doğum Hastanesi yapmak olduğunu söyledi.

Köyleriyle birlikte 67 bin nüfuslu memleketi Simav’a şanına yakışır bir Kadın Doğum Hastanesi kazandırmak için yanıp tutuştuğunu dile getiren hayırsever Koyuncuoğlu, projesiyle ilgili olarak yetkililerden talimat beklediğini bildirdi.

Koyuncuoğlu, “Bu iş için yaklaşık 35 milyon liralık bir kaynak ayırdım. Ölmeden önce para kazandığım ilçeme böyle güzel bir eser bırakmak istiyorum” şeklinde konuştu.(MY-EFE)

1-SİMAVIN ŞAHASERİ YÜKSELİYOR 2-SİMAVLI HAYIRSEVER NURULLAH KOYUNCUOĞLU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.