Simya Hedefi Tam Vurdu

Simya Hedefi Tam Vurdu
Okçuluk, kökeni insanoğlunun avcılık günlerine dayanan, oku bir yay aracılığıyla hedefe göndermeyi amaçlayan, her yaş grubundan kişilerin yapabildiği zevkli bir ata sporudur.

Okçuluk, kökeni insanoğlunun avcılık günlerine dayanan, oku bir yay aracılığıyla hedefe göndermeyi amaçlayan, her yaş grubundan kişilerin yapabildiği zevkli bir ata sporudur. Bu spor dalını diğer spor dallarından ayıran ve anlamlı kılan diğer bir özelliği ise bedensel engelli kişilerinde çok rahatça yapabildikleri ender spor dallarından olmasıdır.

Okçuluk, fizik ve beyin gücünü maksimum kullanarak etkili bir amaç doğrultusunda yapıldığında kalıcı kondisyon, kalıcı konsantrasyon, mükemmel teknik, doyumsuz başarı isteği, her zaman pozitif düşüncenin altında planlı çalışmayla yapılan okçuluk sporu, kişiyi sürekli başarıya ve hazza götüren bir etkiye sahiptir.

img_7409.jpg

Yaptığı etkinliklerle “önce insan” sloganını benimsemiş olduğunu yaşatarak gösteren Simya Eğitim Kurumları bu gün öğrencilerine güzel bir etkinlik daha yaşattı.

Konuya ilişkin Genel Müdür Muhammet Kasap, “ Okçuluk bizim ata sporumuzdur. Öğrencilerimizin her alanda olduğu üzere spor dalında da başarılı olmaları bizlerin tek isteğidir. Simya Eğitim Kurumların olarak bugün Kahramanmaraş Anatolia Ay Yıldız Okçuluk Kulübü Başkanı Sayın Metin Kötüğ’ yü konut ettik ve öğrencilerimize olimpik yay, geleneksel Osmanlı okçuluğu, makaralı yay hakkında genel bir bilgi aktarımından sonra tek tek ok atarak deneyimlemelerini izledik.” İfadesini kullanırken “Kahramanmaraş Anatolia Ay Yıldız Okçuluk Kulübü Başkanı Sayın Metin Kötüğ’ yede katkılarından dolayı Simya Eğitim Kurumları olarak teşekkür ediyoruz.” Diyerek sözlerine son verdi.

img_7449.jpgimg_7457.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.