Sinop’a Özgü Söz Varlığı Kayıt Altına Alındı‏

Sinop’a Özgü Söz Varlığı Kayıt Altına Alındı‏
Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ergün Acar, unutulmaya yüz tutmuş Sinop ve yöresi ağızlarından derlediği 3 bin 500 kelimeyi yeni...

Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ergün Acar, unutulmaya yüz tutmuş Sinop ve yöresi ağızlarından derlediği 3 bin 500 kelimeyi yeniden gün yüzüne çıkardı.

“Sinop Yöresi Söz Varlığı” adı altında Gazi Kitabevi tarafından yayınlanan kitaba üniversitenin yanı sıra Sinop Belediyesi, Boyabat Belediyesi, Ayancık Belediyesi, Gerze Belediyesi ve Türkeli Belediyesi destek verdiler. Zengin bir kültüre sahip olan Sinop’a değer katan bu önemli çalışmaya verdiği katkılardan dolayı Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın’a teşekkür ederek kitabını hediye eden Acar, “Sinop’ta ilçe ilçe, köy köy gezerek, misafirperver Sinoplularla bir araya gelerek, Sinop ve yöresi ağızları üzerine yaptığımız çalışmaların ilk basamağını tamamladık. 3 bin 500 kelimenin yer aldığı bu sözlük yazılı materyaller ve sesli alan derlemelerimizin birikimlerinden meydana geldi” dedi.

"Bizim en büyük görevimiz kültürümüzü yaşamak ve yaşatmak" diyen Rektör Dalgın ise, yapılan çalışmanın önemine değinerek, yeni kitabı için Yrd. Doç. Dr. Ergün Acar’ı tebrik etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.