Sirenler Bu Kez İtfaiye Haftası İçin Çaldı

Sirenler Bu Kez İtfaiye Haftası İçin Çaldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye İtfaiyesi, İtfaiye Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlikler düzenledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye İtfaiyesi,  İtfaiye Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlikler düzenledi.

Her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası münasebetiyle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye İtfaiyesi bir dizi etkinlikler ve programlar gerçekleştirdi.

Başta okullar olmak üzere, apartman, site, fabrika gibi insanların bir arada yaşadığı ortamlarda çeşitli eğitim faaliyetlerinin yanı sıra yangınla mücadele konuları başta olmak üzere alınacak tedbirlerle alakalı broşürler dağıtılarak vatandaşlar bilgilendirildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi son İtfaiye Haftası münasebetiyle son olarak şehir merkezinde itfaiye araçlarıyla bir konvoy gerçekleştirdi.

İtfaiyeciliğin sıra dışı bir meslek olduğuna dikkat çeken İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder: “İnsanlarımız yangından alevlerden kaçarken, Alev Savaşçıları dediğimiz itfaiyeciler belki bir can vardır diye yangının içine gidiyorlar. Orman ve anız yangınlarında topraktaki milyonlarca canlıları kurtarmak adına saniyelerle yarışıyorlar.

İtfaiye teşkilatımız yangınlara karşı insanlarımızın can ve mal güvenliğinden sorumlu. Bizim amacımız yangın önlem ve denetimlerini artırarak, insanlarımızı yangınlara karşı özelliklede çocuklarımızı bu konularda eğiterek olası yangınların önüne geçmek.

Burada vatandaşlarımızın evlerinde ve araçlarında yangın söndürme tüplerini bulundurmaları gerektiğini tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımızın ev ve işyerlerindeki eskimiş elektrik tesisatlarını mutlaka ilgili teknik servislere ve uzman kişilere göstermelerini ve mutlaka kaçak akım rölesi takılmasını tavsiye ediyoruz. Doğalgaz kullanılan evlerimizde özellikle de mutfaklarımıza gaz alarm cihazları takmalarını tavsiye ediyoruz. Doğalgazların dışarıya çıkmasını sağlayan menfezlerin kış aylarında kapatılmamasını tavsiye ediyor ve yangınsız günler diliyorum” diye konuştu.

1-20161001130224.jpg_mg_4187.jpg2-20161001130225.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.