SIRIK DOMATES DEMONSTRASYON ALANINA ÇİFTÇİLERDEN ZİYARET

SIRIK DOMATES DEMONSTRASYON ALANINA ÇİFTÇİLERDEN ZİYARET
Dulkadiroğlu İlçesinden gelen çiftçilerimize sırık domateste; sırığa alma, uygun çeşit seçimi, yetiştiricilik ve kültürel işlemler hakkında yerinde bilgi verildi.

Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Türkoğlu İlçesi Muratçakıroğlu Mahallesinde sırık domates yetiştiriciliği ve biyoteknik mücadele yapılan örnek tarlada Kahramanmaraş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personelleri, Dulkadiroğlu İlçe Müdürlüğü teknik personelleri ve çiftçileri ile İlçe Müdürlüğümüz teknik personellerinin katılımıyla yerinde incelemelerde bulunuldu.

sirik-domates-(1).jpg

Türkoğlu İlçesi Muratçakıroğlu Mahallesi çiftçilerimizden Hüseyin Kaplan’a ait demonstrasyon çalışması yapılan domates tarlasında Dulkadiroğlu İlçesinden gelen çiftçilerimize sırık domateste; sırığa alma, uygun çeşit seçimi, yetiştiricilik ve kültürel işlemler hakkında yerinde bilgi verildi.

Üretici Hüseyin Kaplan “3 yıl önce sırık domates yetiştiriciliğini yerinde görmek amacıyla İl ve İlçe Müdürlüğümüzün desteğiyle Mersin İli Silifke İlçesine düzenlenen teknik geziye katıldık. Şimdi başarılı bir şekilde üretimini yapıyor ve diğer çiftçilere örnek olmasını arzu ediyoruz ”dedi.

sirik-domates-(5).jpg

 Türkoğlu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürümüz Halil Burç; bu bahçede ilk defa geçen sene üretim yapıldığını, yeni olması ve su sıkıntısı yaşanmasına rağmen yine de diğer üretim modellerine göre daha yüksek verim aldıklarını, ayrıca tuzaklar vasıtasıyla biyoteknik mücadele yapıldığını, bu sayede  daha sağlıklı ürün elde edildiğini biyoteknik mücadelenin bölgede diğer çiftçiler tarafından da benimsendiğini ve biyoteknik mücadele alanlarının her sene arttığını, önümüzdeki yıllarda bu bölgede tüm bahçelerde biyoteknik mücadeleye geçilmesinin hedeflendiğini söyledi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.