Şirikçi: “İş Dünyası Seçimlerden İstikrar Bekliyor”

Şirikçi: “İş Dünyası Seçimlerden İstikrar Bekliyor”
MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Şirikçi: “Türkiye gücünü siyasi istikrara borçlu”

MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Şirikçi: “Türkiye gücünü siyasi istikrara borçlu”

Müstakil  Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi, iş dünyasının 7 Haziran seçimleri sonrası siyasi istikrarın sürmesi beklentisinde olduğunu belirterek, “Anket sonuçlarına göre AK Parti’nin tekrar iktidara geleceği anlaşılınca para girişi başladı, yüksek döviz kurlarında da gevşeme oldu. Türkiye, elde ettiği gücünü siyasi istikrarına borçlu.  İstikrarın sürmesi Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem taşıyor.” dedi.

 Şirikçi, “ İstikrar olmazsa bizlerin yatırım yapması mümkün değil. Bazı sanayici arkadaşlar yatırımlarını seçim sonrasına bırakmayı düşünüyorlardı.  Ancak yaşanan bu olumlu havadan sonra, yatırımlarını seçim sonrasına bırakmadan yapılabilecekleri algısına kavuştular.” diye konuştu.

Babacan’ın mesajı iş dünyasını sevindirdi

“Hükümetin, çoğunlukla anayasayı değiştirebilecek sayıya ulaşması halinde Türkiye’de daha büyük yatırımlar olacağı kanısındayız” diyen MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi, Başbakan Yardımcı Ali Babacan’ın da teşviklerle ilgili olarak önümüzdeki süreçte bazı adımlar atılacağının müjdesini verdiğini söyledi. Teşviklerin, yatırımdaki öneminin inkar edilemeyeceğine vurgu yapan Şirikçi, bu mesajın da iş dünyasında sevinçle karşılandığını kaydetti.

Şirikçi; “Tabi, AK Parti’nin seçimlerden sonra tek başına iktidar olması önemlidir. Tüm olumlu gelişmeler siyasi istikrarın sürmesine bağlı.  Avrupa’da eurodan dolayı yaşadığımız sıkıntılar büyük ölçüde çözüldü. Avrupa ‘daki pazar payımız her geçen gün artıyor. Ancak, Suriye’ de İran’ da, Irak’ ta yaşanan sorunlardan dolayı bu bölgelerde, yatırım ve ekonomik açısından sıkıntılar devam ediyor. Kuzeyde de Rusya , Ukrayna bir savaşın içinde olduklarından bu pazar bölgesinde de sıkıntı yaşanıyor. Ancak bu savaşlar bir gün bitecek ve o gün geldiğinde siyasi istikrarın sürdüğü Türkiye, büyük çaplı bir rekabet gücü elde etmiş olacak” diye konuştu.

Tek ihtiyacımız; istikrar

Türkiye’nin koalisyonlardan çok çektiğini, pamuk ipliğine bağlı olan koalisyon dönemlerinde çalkantılar yaşandığını hatırlatan MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi, “Bu ülkenin koalisyonları kaldıracak gücü yok. Seçimden sonra AK Parti’nin yine sayısal çoğunlukla tek başına iktidara gelerek, 13 yıldır devam eden istikrarın korunacağına inanıyoruz. Türkiye’nin büyümesi, üretimin, ihracatın artması için ihtiyacımız olan tek şey; istikrar.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.