Şirikcioğlu 15 Milyon Auroluk Yeni Yatırım Atağında

Şirikcioğlu 15 Milyon Auroluk Yeni Yatırım Atağında
Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içinde yer alan Şirikçioğlu Mensucat A.Ş, Adana yolu üzerindeki tesislerine modernizasyon yatırımıyla mevcut 500 ton olan aylık üretim kapasitesini 2 bin tona çıkartacak.

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içinde yer alan Şirikçioğlu Mensucat A.Ş, Adana yolu üzerindeki tesislerine modernizasyon yatırımıyla  mevcut 500 ton olan aylık üretim kapasitesini 2 bin tona çıkartacak. Kahramanmaraş’taki tesislerinde 15 milyon auroluk yatırımda son aşamaya gelen Şirikçioğlu Mensucat, sektörde şu an itibariyle ilk 10 içinde bulunan yerini, Türkiye’nin en büyük iki tesisinden birisi olma noktasına taşımayı hedefliyor.

2015’in ilk aylarında devreye girecek

Kahramanmaraş’ta Adana Yolu üzerindeki tesislerindeki yeni yatırımı 2015’in ilk ayında devreye sokmayı planladıklarını ve çalışmaların buna göre hızlı biçimde yürütüldüğünü belirten Şirikçioğlu Tekstil A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Şirikçi, devreye girecek olan yeni teknolojik sistemle üretim arttırılırken,enerji tasarrufu da sağlanacağını belirtti.

Üretimde kalite artacak

Eski makineleri zaman içinde tasfiye edecek olan yeni makinelerle yapılacak üretimde günlük 70 ton kapasiteye ulaşılacağını kaydeden Atıf Şirikçi, binanın tamamlandığını, makinelerin montajının sürdüğünü bildirdi. Yeni makinelerle gerçekleştirilecek üretimde, iplikte kalite anlayışının ileri seviyeye taşınacağını, rakiplerle daha güçlü rekabet etme imkanı sağlanacağını ifade eden Şirikçi, “Bizde her şey kalite üzerine kurulu. Katma değeri daha yüksek, daha kaliteli ürün imalatını amaçlayan bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

İşçi ve enerjiden tasarruf sağlanıyor

Bu yatırımla aylık 500 ton olan üretimin, 2 bin tona çıkacağını, bunun yüzde 50’sini kendi işletmelerinde kumaşa çevireceklerini anlatan Şirikçioğlu Yönetim Kurulu Başkanı, “Kendi üretimimiz dışındaki ürünlerimizi dış piyasaya sunacağız.  Yeni teknolojik makinelerin tonajı daha yüksek, buna karşılık ise enerji üretimi ve işçiliği ise daha az. Dolayısıyla enerji ve işçilikten tasarruf sağlıyor.”dedi.

Ne kadar kaliteli iplik, o kadar kaliteli kumaş

İplik kalitesinin nihai ürüne yansıdığını, ne kadar kaliteli iplik imal edilirse o kadar kaliteli kumaşlar üretildiğini vurgulayan Şirikçi, “Kaliteli iplik sorununu kendi işletmemizde çözmüş olacağız. Dışardan satın alma yoluyla yaptığımız işlerde veya eski teknoloji olan üretimlerde hem randıman hem de ürün kalitesi düşüyor. Yeni yatırımımızla bu üretimleri kendi işletmemizde daha kaliteli hale getireceğiz” diye konuştu.

Daha ince iplikler üretilecek

Open-end sistemi üzerine kurulacak tesisin, daha üst versiyonlu iplik üretimine imkan tanıdığını kaydeden Atıf Şirikçi, sözlerini “  Open-end tesisimizdeki istihdamımız 150 kişi. Yeni teknolojinin üretimi fazla olacağı için daha sonradan bu sayı 250 kişi olacak. Amaç orada işçilik, elektrik avantajları ve teknolojinin imkanlarından faydalanmak. Tamamen kazan sistemini uygulayabilmek. Adana, Antep, Denizli, İstanbul, Maraş piyasasına ürettiğimiz iplikleri büyük miktarda satıyoruz. Bu yaptığımız fabrikada Open-end’in daha ince numaralarını yapacağız. Mesela kırk numara piyasada olmayan bir iplik. Kırk numara ,otuz numaraya kadar iplik standardımızı daha ince ve daha özellikli iplik haline getirmiş olacağız. “diye sürdürdü.

2023’te ilk 100’ü hedefliyorlar

Şirikçi, yapacakları yeni yatırımlarla şu an tekstil sektöründe ilk 8-10 arasındaki yerlerini, Türkiye’nin “İlk 2’si içine almayı” hedeflediklerini kaydederek, “Hedefimiz tekstilde ilk 2’inin içinde olmak. 2023’te ise Türkiye’nin en büyük 100 sanayi kuruluşu içinde yerimizi almayı istiyoruz. “dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.