Şırnak'ta “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü” Yürüyüşü

Şırnakta “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü” Yürüyüşü
Şırnak'ta “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü” dolayısıyla değişik mesleklerdeki kadınların yoğun katılımıyla yürüyüş düzenlendi.

- Şırnak'ta “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü” dolayısıyla değişik mesleklerdeki kadınların yoğun katılımıyla yürüyüş düzenlendi.

Şırnak Ömerkabak Meydanı’ndan toplanan kalabalık Cumhuriyet Meydanı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Çocuk gelin, ev kadını, iş kadını, avukat, öğretmen, öğrenci gibi çeşitli kıyafetlere bürünmüş şekilde katılımın olduğu yürüyüş yoğun ilgi gördü.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık adına Şırnak Zilan Kadın Dayanışma Merkezi'nden Eda Bazencir kalabalık adına yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“25 Kasım 1999’da kadına yönelik şiddete devlet tarafından mücadele günü ilan edildi. Dünyada ve Türkiye’de kadınlara yönelik şiddet her geçen gün artmaktadır. Kadınlara yönelik şiddet erkek egemen sistemin kendini idame ettirdiği tüm alanlarda görülmektedir. Bugün şiddet, devletin kurumlarında, cezaevlerinde, sokakta, her alanda kendini gösteriyor. Aile kurumunda ise kadınlar şiddetin en vahşisine maruz kalıyor. Töre, namus adı altında kadınlar katlediliyor. Aile kurumunu bu kadar önemseyen sistem katilleri koruyor. Maalesef ne 60’larda ne de öncesinde günümüze diktatör sistemlerin zalimliği ve eril zihniyetin katil sıfatı değişmemektedir. Bugün hala Rojava’da, Şengal’de, İran’da, Nijerya’da, Ukrayna’da, Paris’te ve daha birçok coğrafyada kadına yönelik şiddet ve katliam sürmektedir.”

Daha sonra kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

ŞIRNAK'TA “25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE HAYIR GÜNÜ” YÜRÜYÜŞÜ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.