Şırnak’ta Kurulması Planlanan Baraja Stk’lardan Tepki

Şırnak’ta Kurulması Planlanan Baraja Stk’lardan Tepki
Şırnak’ın Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri arasında yapılması planlanan Can Barajı ve HES Projesi ile ilgili tanıtım toplantısında bazı STK temsilcileri, çevreye zarar verileceği gerekçesiyle bu tür projelere her zaman karşı çıkacaklarını söyledi.

- Şırnak’ın Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri arasında yapılması planlanan Can Barajı ve HES Projesi ile ilgili tanıtım toplantısında bazı STK temsilcileri, çevreye zarar verileceği gerekçesiyle bu tür projelere her zaman karşı çıkacaklarını söyledi.

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İsmail Volkan Kuzulu, Şırnak Çevre Platformu üyeleri, HDP ve DBP yöneticileri, köy muhtarları, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu düzenleyen firmanın yetkilileri ve yapımcı firma temsilcileri katıldı.

Projeye karşı olduğunu dile getirerek, projenin hayata geçmesinin çevreye zarar vereceğini ifade eden Şırnak Çevre Platformu üyesi Ekrem Ertaş, "Bu tür konularla neredeyse Botan coğrafyası heba ediliyor, perişan ediliyor. Burada yapılan tahribatlar sözle anlatılmaz. Diyorsunuz ki yok istihdam yaratacağız, yok bunu yapacağız, burada Şırnaklı bir insan teknik olarak ne kadar buna katılabilir. Doğada tahribat oluşturacak olan bütün projelere karşıyız" dedi.

ŞIRNAK’TA KURULMASI PLANLANAN BARAJA STK’LARDAN TEPKİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.